Najnovije vesti

OPERISANA PRINCEZA JELISAVETA KARAĐORĐEVIĆ! Knjeginja TRPELA ogromne bolove, ali odbila lečenje van Srbije! SVI DETALJI OPORAVKA!
Foto: Aleksandar Jovanović

Najgore je prošlo

OPERISANA PRINCEZA JELISAVETA KARAĐORĐEVIĆ! Knjeginja TRPELA ogromne bolove, ali odbila lečenje van Srbije! SVI DETALJI OPORAVKA!

Pop kultura

Princeza Jelisaveta Karađorđević nakon operacije otkriva da je najgore prošlo i da je počela da hoda, te da oporavak ide predviđenim tokom.

Princezi Jelisaveti Karađorđević je 18. maja ugrađen veštački kuk na Institutu za ortopedsko-hirurške bolesti. Poslednjih meseci ćerka kneza Pavla trpela je jake i konstante bolove, a na lekarskom pregledu saopštili su joj da je operacija jedino rešenje. Kako priča knjeginja Jelisaveta, ovo je bila neizbežna hirurška intervencija koju je morala da obavi, ali je srećna da je ovaj period života iza nje. Najgore je prošlo.

foto: Aleksandar Jovanović Cile

- Nakon razgovora s lekarima došli smo na odluku da ipak mora da se uradi operacija. Ceo hirurški zahvat prošao je dobro. Nekoliko dana posle operacije počela sam da hodam i sve ide predviđenim tokom. Dobro se osećam i radosna sam što više nemam bolove. Danas je deseti dan od operacije i ja se nalazim kod kuće. Svakodnevno vežbam s terapeutom i verujem da ću se brzo vratiti svojim svakodnevnim obavezama - izjavila je juče princeza Jelisaveta Karađorđević.

Inače, ugradnja veštačkog implanta potrebna je usled degenerativnih promena koje se dešavaju ljudima u osamdesetim godinama života, kako bi im svakodnevnica bila olakšana.

Pre operacije lekarskim pregledima utvrđeno je da zdravstveno stanje princeze Jelisavete ispunjava sve uslove da može da se obavi operacija.

Nekoliko dana pre hirurškog zahvata princeza Jelisaveta Karađorđević bila je hospitalizovana na odeljenju ortopedske bolnice na Dedinju. U ranim jutarnjim časovima u subotu obavljena je ugradnja veštakog kuka, a operacija je prošla bez bilo kakvih komplikacija, te je nekoliko dana nakon intervencije princeza puštena na kućno lečenje. Najveća podrška tokom zdravstvenih problema princezi Jelisaveti je dugogodišnji emotivni partner Dragan Babić, koji sa princezom deli one lepe i manje prijatne momente.

Sve vreme najstarija ćerka Katarina Oksenberg pratila je tok lečenja svoje majke, pošto zbog privatnih obazveza u Americi nije uspela da bude uz bolničku postelju sa majkom.

foto: Youtube printscreen

Kurir.rs/Blic/Foto Aleksandar Jovanović 

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...