Najnovije vesti

SLOBODAN MILOŠEVIĆ HTEO DA ZABRANI EMITOVANJE SERIJE SREĆNI LJUDI! U tome ga je sprečio jedan od glavnih glumaca... EVO ŠTA SE DESILO!
Foto: Printscreen

OVO MALO KO ZNA

SLOBODAN MILOŠEVIĆ HTEO DA ZABRANI EMITOVANJE SERIJE SREĆNI LJUDI! U tome ga je sprečio jedan od glavnih glumaca... EVO ŠTA SE DESILO!

Pop kultura

Na današnji dan  davne 1933. godine rođen je jedan od najslavnijih srpskih i jugoslovenskih glumaca Velimi Bata Živojinović.

Velikog glumca srpska publika može ponovo da gleda svale večeri na RTS u još jednoj reprizi popularne serije "Srećni ljudi".

Ono što je zanimljivo, a što mnogi danas ne znaju je da, iako su mnogi mislili da devedesetih neće biti nastavljeno emitovanje zbog odlaska dve glavne glumice Tanje Bošković i Dubravke Mijatović, seriju je želeo da skine s ekrana Slobodan Milošević.

Predsednika Srbije da promeni odluku nekako je ubedio upravo Bata Živojinović, koji je tumačio lik Aranđela Golubovića.

- Kad danas gledate „Srećne ljude“, vidite da je to jedna gorka slika društva; tu vidite kako su nastajali tajkuni, njihovu spregu s vlašću, tu se vidi kako su pljačkali narod - pa u seriji postoji jedno odeljenje u psihijatriji koje je nazvano „odeljenje deviznih štediša“. Tada je Vučelić bio direktor državne televizije i od njega smo imali podršku. Mada, pročulo se u jednom trenutku da Slobodan Milošević nije baš najzadovoljniji serijom i da će možda zaustaviti snimanje. Međutim, na jednom partijskom ili već kakvom skupu Bata Živojinović je video Miloševića i pitao ga za seriju „Srećni ljudi“. Bata mi je pričao da ga je Sloba potapšao po ramenu i rekao: „Aranđele, neka ide“ - zapisao je scenarista serije Siniša Pavić u svojoj monografiji.

Serija „Srećni ljudi“ imala je 70 epizoda, a ostaće upamćena i po pesmi koji su pevali na tekst Ljiljane Pavić tadašnje velike zvezde Ekstra Nena i Boba Stefanović.

Gde su danas i šta rade neki od glumaca iz kultne serije

DEČAK NECA

Prodaje slike

foto: Printcreen

Neca, dečak iz serije, iliti Janko Milivojević, danas radi u porodičnoj galeriji i sa bratom transportuje umetnička dela. Iako je snimao pune tri godine, kaže da ima tremu od kamera. Glumio je kao dete u Ateljeu 212 i trenirao je dugo veslanje.

DEVOJČICA VESNA

Postala producent

Andreja Koršić je glumila Vesnu, ćerku doktora Popca i Necinu prvu simpatiju i najbolju drugaricu. Ona je uspela da pobegne od glume, ali ne daleko, pošto radi kao producent. Ko zna, možda nekad strane na daske ili ispred kamere.

TELOHRANITELJ ROKI

Radi kao konobar

foto: PrintScreen/Youtube

Pored malog Nece i Vesne, fanovi serije vole i pamte Rokija, telohranitelja mafijaša Ozrena Soldatovića. Bogdan Kuzmanović, pozorišni i televizijski glumac, danas se ne bavi svojim osnovnim zanimanjem, a novac zarađuje radeći kao konobar.

Kurir.rs/Lj.Radanov/Foto: Youtube

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...