POIGRALA SAM SE SRPSKOM ISTORIJOM: Jelena Bačić o novom romnu i fatalnoj Ljubici Ignjatović!
Foto: Marina Lopičić

konačno u prodaji

POIGRALA SAM SE SRPSKOM ISTORIJOM: Jelena Bačić o novom romnu i fatalnoj Ljubici Ignjatović!

Pop kultura -

Jelena Bačić Alimpić objavila je deveti roman, "Njegove bele rukavice", koji nas vodi u Sarajevo početkom 20. veka. Njena junakinja je Ljubica Ignjatović, lepa i pametna Jevremova kći.

Ušuškana u bezbednost porodičnog doma, Ljubica slučajno upoznaje Karela Dragutina Harta, poverenika vlade koji će joj pomutiti razum. Zaslepljena strašću i ljubavnim nasladama, ona neće imati snage da se suoči sa istinom. Međutim, nakon što otkrije pravo lice muškarca koga silno voli, odlučiće da preuzme sudbinu u svoje ruke. Priču o svom neobičnom životu i fatalnoj ljubavi okruženoj zidinama i bodljikavom žicom pretvoriće u potresnu i uzbudljivu ispovest.

foto: Marina Lopičić

- Za razliku od ranijih romana, gde sam koristila istorijski kontekst, u novom romanu "Njegove bele rukavice" bavila sam se i jednom istorijskom ličnošću, a izmišljenu priču uplela u istorijske okolnosti. Radnja je ovog puta smeštena u Sarajevo, od 1922. godine pa nadalje... Ovo je priča ispričana glasom jedne hrabre, uporne i požrtvovane žene i majke. Kroz njeno kazivanje se zapravo otkriva istina o čoveku s kojim je delila život i sunovratu jedne strastvene ljubavi koja se na kraju pretvorila u mržnju. Surovo, emotivno, ogoljeno, snažno i istinito, moja junakinja Ljubica Ignjatović pričajući o svom životu zapravo daje svom mužu ulogu glavnog lika u ovoj pripovesti - rekla je Jelena povodom novog romana.

foto: Laguna

Ljubica je još jedna u nizu jakih književnih heroina po kojima Jelena Bačić Alimpić postaje prepoznatljiva. - Bez obzira na vremensku distancu, verujem da će se većina žena prepoznati u njenom liku i, nadam se, zavoleti je kao što je ja volim. Veoma sam nestrpljiva da čujem prve utiske čitalaca i posebno se radujem ovoj knjizi, jer mislim da sam u njoj predstavila donekle svoje drugo ja - iskreno je rekla Jelena, koji će novo izdanje predstavi naredne srede i u Beogradu.

Kurir/ Foto: Marina Lopičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track