MANEKENKA IZ VIJETNAMA ZGROZILA SVOJU ZEMLJU: Ngok želela da postane SLAVNA, prošetala u skroz PROVIDNOJ haljini, a ovu KAZNU će morati da plati! (VIDEO)
Foto: Profimedia

osuđena

MANEKENKA IZ VIJETNAMA ZGROZILA SVOJU ZEMLJU: Ngok želela da postane SLAVNA, prošetala u skroz PROVIDNOJ haljini, a ovu KAZNU će morati da plati! (VIDEO)

Pop kultura -

Ngok Trinih, vijetnamski model (29) bila je jedna od najzapaženijih zvanica Kanskog festivala. Za nju verovatno šira javnost nikada nije ni čula. Pažnju je privukla haljinom koja malo šta ostavlja mašti i koja će je, izgleda, u domovini koštati kazne.

foto: Profimedia

Provokativna čipkasta haljina sa dubokim šlicevima podelila je javnost. Za neke je kič i neukus, za neke atraktivna i zanimljiva, a za ministra kulture njenog rodnog Vijetnama uvredljiva.

Nguien Ngok Tien, vijetnamski ministar kulture, sporta i turizma, rekao je na sednici Narodne skupštine u Hanoju da je haljina koju je manekenka i glumica nosila bila "neprikladna i da je izazvala javno ogorčenje", navodi VNEkpress.

Rekao je da Trinihova "nije umetnica koju je ministarstvo uputilo na događaj" i da zbog svega navednog smatra da bi trebalo da bude kaženjena zbog kršenja zakona o javnoj pristojnosti.

Nekoliko dana ranije oglasio se i portparol vijetnamskog ministarstva kulture rekavši da je haljina "preterana i uvredljiva" i da je "protiv vijetnamske tradicije", kao i da bi publika trebalo da se pobuni protiv "ovog nekulturnog ponašanja".

???

Објава коју дели Ngọc Trinh (@ngoctrinh89) дана

Trinhova, koji zovu "kraljicom donjeg rublja", nije se izvinjavala zbog svoje provokativne haljine koju popisuje kreator Do Long.

"Dobila sam mnogo pohvala za izbor haljine. Ne zanima me da li je ljudi kritikuju jer sam se osećala lepo u njoj, što je ostavilo dobar utisak na crveni tepih u Kanu. Ne mogu da zadovoljim ceo svet", rekla je za VNEkpress.

Vijetnam inače naplaćuje novčane kazne svima koji u javnosti nose previše razotkrivajuću odeću, a mnogi na spisku kažnjenih upravo su slavne ličnosti.

foto: Profimedia

Kurir.rs/VNEkpress, Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track