Najnovije vesti

BOS JE PEŠAČIO OD NIŠA DO BEOGRADA! Đuza ovu ženu nikad nije preboleo, zbog JEDNOG mu se ceo život DUŠA KIDALA, a sahranjen je u NAJVEĆOJ TAJNOSTI i bez igde ikoga! POTRESNO!
Foto: Marina Lopičić

SEĆANJE DA VELIKOG GLUMCA

BOS JE PEŠAČIO OD NIŠA DO BEOGRADA! Đuza ovu ženu nikad nije preboleo, zbog JEDNOG mu se ceo život DUŠA KIDALA, a sahranjen je u NAJVEĆOJ TAJNOSTI i bez igde ikoga! POTRESNO!

Pop kultura

Vlastimir Đuza Stojiljković preminuo je 17. juna 2015, a sedam dana kasnije kremiran je u strogoj tajnosti na Novom groblju u Beogradu. Tokom bogate karijere Đuza je igrao u više od 140 filmova i serija, a o svom privatnom životu retko je govorio.

Naime, sa samo 12 godina Đuza je ostao sam sa majkom. Nemci su mu odveli oca u zarobljeništvo. Njih dvoje su sami živeli u njegovom rodnom Ražnju i borili za opstanak. Bez ičije pomoći, živeli su u trošnoj kući blizu škole, gde mu je majka predavala.

Đuzu nema ko nije voleo

Ceca Bojković jednom prilikom je ispričala da su Đuzu svi voleli.

"Ne postoji osoba na svetu koja je poznala Đuzu a da ga nije volela. On je bio jedno drago biće. Imao je kao partner neverovatno lakoću i prirodnost. Pored njega smo se osećali kao riba u vodi i sve je bilo lako. On nije spadao u glumce koji su voleli mnogo da filozofiraju u analizi lika. Odmah se ubacivao u igru, a na prvu probu bi dolazio s poznavanjem teksta. Od partnera nije ništa tražio niti zahtevao, a zahvaljujući svom daru opuštao nas je i sami bismo onda davali nešto najprirodnije iz sebe. Više u životu neću imati takvog partnera", rekla je svojevremeno Svetlana Ceca Bojković.

foto: Marina Lopičić

Sa 16, Đuza je otišao bos na Ujedinjenje saveza antifašističke omladine Srbije. Od Niša do Beograda išao je golih nogu!

foto: Damir Dervišagić

Inače, ono što je njega posebno bolelo jeste činjenica da nije imao dece.

"Nemam dece. Ona mogu da naprave velike probleme, ali ipak daju i povoda da možeš da brineš. Produžetak vrste, šta ja znam. Mislim da je najteže, bar meni, biti sam. To je užas jedan. Kada mi je umrla žena Olgica Stanisavljević, preselio sam se u stan preko puta našeg, jer u njega više nisam mogao da uđem. Prva tri meseca posle njene smrti proveo sam kod oca i majke u Kruševcu. Olgica i ja bili smo zajedno još iz gimnazije. Ne postoji prva, druga ili treća ljubav, postoji jedna koja se pretvara u veliko prijateljstvo. Inače, ako toga nema, to i nije bila ljubav", govorio je Đuza.

foto: Printscreen Youtube

Poslednjem ispraćaju, kako je Kurir tada saznao, prisustvovala je samo njegova druga supruga Dušanka. Koliko je taj čin bio pod velom misterije govori i podatak da niko od njegovih kolega i bliskih prijatelja, čak ni rodbina, nije imao informaciju o tome kad i gde će kremacija biti obavljena.

"Dušanka nikome nije želela da kaže kad će biti kremacija. Zaista ne znam da li je to bila Đuzina želja ili je ona tako odlučila. Koliko sam čuo, urna neće biti pohranjena u Aleji zaslužnih građana, jer se tome protivi Dušanka. Ali bolje da to proverite s njom", kazao nam je tada jedan od bliskih glumčevih kolega.

foto: Damir Dervišagić

Jedan od najboljih glumaca preminuo je na Klinici za infektivne i tropske bolesti, gde je prethodno zbog infekcije hitno prebačen iz staračkog doma "Lug", u kojem je bio smešten nakon moždanog udara koji je doživeo.

foto: Marina Lopičić

Kurir.rs/Foto: Marina Lopičić

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...