ODLOŽEN KONCERT FILHARMONIJE NA UŠĆU: Za sedam dana sviraće Diznijevu Fantaziju!
Foto: Kurir/T.Ilić

nevreme

ODLOŽEN KONCERT FILHARMONIJE NA UŠĆU: Za sedam dana sviraće Diznijevu Fantaziju!

Pop kultura -

Zbog najavljenih vremenskih nepogoda i crvenog meteo alarma kako je upozorio Republički Hidrometeorološki zavod Srbije, koncert na otvorenom Beogradske filharmonije se odlaže za nedelju dana i održaće se u nedelju, 30. juna na Ušću. Iako je sve bilo spremno za izvođenje Diznijeve Fantazije uživo, Filharmonija je odlučila da izuzetno komplikovanu produkciju pomeri za naredni vikend.

Sa željom da ne razočara brojnu publiku koja je željno iščekivala Treći koncert na otvorenom, a pogotovo zbog najmlađih koje je pozvala da uživaju u Diznijevoj Fantaziji, Filharmonija je donela tešku odluku da koncert pomeri, i uspela da u ovako kratkom roku, gigantsku produkciju pomeri za nedelju dana, uz razumevanje inostranih partnera da je ovaj događaj važan ne samo za Beograd već za celu zemlju i region.

“Da ovo nije koncert na kome se očekuje toliko puno dece, potpuno bih mirno podsetio da je i na Vudstoku padala kiša i nikome nije smetala. Ali ovo je specifičan događaj na koji dolazi puno beba i klinaca, i upravo smo zbog njih doneli ovu odluku, da sačekamo narednu nedelju za Diznijevu Fantaziju”, rekao je direktor Beogradske filharmonije Ivan Tasovac.

Tako će Filharmonija dočekati desetine hiljade ljudi iz svih krajeva zemlje, zajedno sa šefom-dirigentom Gabrijelom Felcom na tradicionalnom filharmonijskom pikniku na Ušću nedelju dana kasnije – 30. juna uz najlepši animirani spektakl svih vremena i čuvene numere klasične muzike koje će orkestar uživo izvoditi ispod velikog ekrana.

Foto: Kurir/T.Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track