TUGA U PORODICI GLUMICE: Preminuo suprug Jugoslave Drašković!
Foto: Printscreen

odlazak Zorana Cvetanovića

TUGA U PORODICI GLUMICE: Preminuo suprug Jugoslave Drašković!

Pop kultura -

Zoran Cvetanović, suprug Jugoslave Drašković i vlasnik kompanije Art Vista, preminuo je jutros u 61. godini u Beogadu.

Poznata glumica i čuvena Đina iz serije "Srećni ljudi" od supruga se opostila na društvenim mrežama, gde je objavila fotografiju s potpisom "srećni dani".

#happydays ? @jovovic.dejan

A post shared by Draskovic Jugoslava (@dzupica) on

Zoran Cvetanović je rođen 1958. godine, završio je ekonomski fakltet, a od 1996. godine vlasnik je kompanije za filmsku produkciju, distribuciju i prikazivanje filmova Art Vista, koja u svom sastavu ima bioskope u Beogradu i Novom Sadu.

Cvetanović je član Akademije filmske umetnosti i nauke (AFUN) od 2012. godine, u dva navrata bio je član upravnog odbora Filmskog centra Srbije, predsednik je sekcije filmskih prikazivača Srbije, kao i član predsedništva grupacije za kinematografiju, pri Privrednoj komori Srbije.

foto: Dragana Udovičić

Posle 33 godine provedene u reproduktivnoj kinematografiji, ulazi u snimanje svog prvog filma, kao koproducent "Južnog vetra", koji videlo u bioskopima gotovo milion ljudi.

- Otišao je jedan vredan čovek i veliki filmski radnik. Za uspeh mnogih domaćih filmova i on je bio veliki krivac. Mnogo smo od njega naučili. Najviše je izgubila njegova porodica, ali još više srpski film. Svima će nam nedostajati - rekao je reditelj "Južnog vetra" Miloš Avramović za Kurir.

foto: Damir Dervišagić

Komemoracija će se održati u subotu, 6. jula, sa početkom u 10 sati, u bioskopu "Roda" na Banovom brdu, a istog dana biće i sahrana na Centralnom groblju (Zaplanjska 47a) u 12 sati (izjave saučešća), dok je u 12.30 opelo.

Kurir.rs/ Foto: Printsreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track