Najnovije vesti

NAŠ POZNATI GLUMAC IMA JEDINSTVENO IME U SRBIJI: Dao mu ga otac i zbog toga umalo nije završio na Golom otoku! Kumili ga da promeni, evo zašto nije!
Foto: Damir Dervišagić

KO SE JOŠ ZOVE TAKO?

NAŠ POZNATI GLUMAC IMA JEDINSTVENO IME U SRBIJI: Dao mu ga otac i zbog toga umalo nije završio na Golom otoku! Kumili ga da promeni, evo zašto nije!

Pop kultura

Feđa Stojanović, veliki sprski glumac, nosi ime koje je u našoj zemlji veoma retko.

"Rođen sam istorijske 1948. godine. Moj otac je bio rusofil i dao mi je ime Feđa po jednom romanu. Zbog rezolucije Informbiroa njegove kolege su ga terale da mi promeni ime da ne bi zaglavio na Golom otoku. On je cele noći špartao po sobi od zida do zida lupajući glavu šta da uradi, ni majka nije spavala. Ujutro je samo rekao: „Ime mu menjati nećemo“. Srećom, nije otišao na Goli otok - rekao je Feđa Stojanović u jednom intervjuu. Roditelji su mi bili učitelji, šetali su sa službom od grada do grada, tako da se slučajno rodio u Aleksincu, ali svima priča da je iz Beograda.

"Još kao bebu doveli su me u Beograd. Kada me pitaju odakle sam, kažem iz Beograda, a gde si rođen, pa u Aleksincu. Onda mi kažu: „Pa šta se foliraš?“ Volim Aleksinac i kad tamo igram malo se pravim važan kako mi je to zavičaj. Moj otac je posle završio Pravni fakultet i radio neke druge stvari u životu, a majka je vodila dramske sekcije", objasnio je Feđa Stojanović.

Kurir.rs/Foto Printscreen

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...