IGRAO JE SA STALONEOM I VAN DAMOM, A SADA GLUMI U UBICAMA MOG OCA! Voja Krstarica u novoj sezoni hit serije!
Foto: promo

povratak legende beogradskog asfalta

IGRAO JE SA STALONEOM I VAN DAMOM, A SADA GLUMI U UBICAMA MOG OCA! Voja Krstarica u novoj sezoni hit serije!

Pop kultura -

Srpsko-američki glumac i kaskader Vojislav Govedarica, poznatiji kao Voja Krstarica ili Voyo Goric, kako ga u Holivudu prepoznaju, pojavljuje se kao gost-zvezda u četvrtoj sezoni serije "Ubice mog oca".

"Prvo sam slušao priče o Voji s beogradskog asfalta. Onda smo se sreli u Holivudu, gde je takođe postao legenda. Veliko je zadovoljstvo ugostiti ga i u našoj seriji", rekao je tim povodom reditelj Predrag Gaga Antonijević.

foto: promo

U svet filma Voju Krstaricu uveo je reditelj Puriša Đorđević ulogama u filmovima "Jutro" i "Podne", kao i Đorđe Kadijević u ostvarenju "Praznik", a igrao je i sa Batom Živojinovićem u "Operaciji Beograd" i "I bog stvori kafansku pevačicu"...

foto: Printscreen/YT

Nakon odlaska u Ameriku, vrlo brzo je postao poznat i široj javnosti, i to po ulozi nezgodnog Rusa Jušina iz akcionog filma "Rambo II"(1985) sa Silvesterom Staloneom, čiji je bio i lični telohranitelj. Ovaj živopisni snagator pojavljuje se i u filmu "Lavlje srce" (1990) sa Žan-Klodom van Damom, u kom igra narednika Legije stranaca i izgovara nekoliko replika na srpskom. Beogradom se prenose legende o njegovoj hrabrosti, a zbog brojnih viteških anegdota prozvali su ga i "kolos nežnog srca".

foto: promo

Vojislav Govedarica rođen je 1940. godine u mestu Gacko, BiH, a trenutno živi i radi u Los Anđelesu, SAD.

Kurir.rs / M. C. / Foto: Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track