NEDA SPASOJEVIĆ NAS JE NAPUSTILA PRE 38 GODINA: Glumica je patila od TEŠKE BOLESTI, a njenu ĆERKU stalno gledate! ISTE SU!
Foto: Printscreen YT RTS

KAKVA MAJKA, TAKVA ĆERKA

NEDA SPASOJEVIĆ NAS JE NAPUSTILA PRE 38 GODINA: Glumica je patila od TEŠKE BOLESTI, a njenu ĆERKU stalno gledate! ISTE SU!

Pop kultura -

Od smrti naše poznate glumice Nede Spasojević prošlo je 38 godina. Glumica je preminula u 40-oj od raka, a pored njenih uloga na nju seća i ćerka, njena slika i prilika.

Neda Spasojević bila je Beograđanka. Glumu je zavolela uz oca pozorišnog i filmskog glumca, Milorada Spasojevića i majke Jelene koja je radila kao pozorišna krojačica.

foto: Printscreen YT RTS

Njena prva želja bilo je da upiše FDU u Beogradu, ali s obzirom da je nisu primili, na predlog oca, otišla je na studije u tadašnji Titograd, da bi se na kraju vratila u našu prestonicu.

Diplomirala je u klasi profesora Mate Miloševića i to sa ulogom Kleopatre.

Ako se po broju i kvalitetu uloga poznaje karijera, Neda je imala onu briljantu. Toliko naslova... Od "Izdajnika", "Došljaka" do "Vrelih kapi" i "Smrti pukovnika Kuzmanovića".

Toliko nagrada, od priznanja u Puli do nagrade Zlatna nimfa na Festivalu u Monte Karlu za ulogu u televizijskoj drami "Gospodin Foka" .

Neda je radila do samog kraja.

A onda je zavesa spuštena. Njenim putem krenula je ćerka Isidora Minić, koju je dobila sa mužem slikarom Banetom Minićem.

foto: Damir Dervišagić

Poput njen i diplomirala na FDU-u, a u njenim rukama je više puta završila Sterijina nagrada. I ne samo ona, već i nagrada "Avdo Mujčinović" i nagrada "Ardalion".

Talenat je pokazala u "Lajanju na zvezde", "Crnom Gruji", "Sumnjivim licima", "Idealnim vezama", "Nemanjićima"...

Isidora (46) je imala samo pet godina kad je njena majka preminula.

foto: Printscreen Youtube

Kurir.rs/Žena/Foto: Printscreen, Youtube, RTS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track