BIVŠA UČESNICA VELIKOG BRATA IZBACUJE NARODNJAKE SA RTS: To je cirkus, sve je prepisano od PINKA I GRANDA!
Foto: Damir Dervišagić, Dragana Udovičić

ŠUJICA traži promene na JAVNOM SERVISU

BIVŠA UČESNICA VELIKOG BRATA IZBACUJE NARODNJAKE SA RTS: To je cirkus, sve je prepisano od PINKA I GRANDA!

Pop kultura -

Ogorčena Članica Upravnog odbora se zalaže za smenu Olivere Kovačević sa mesta urednika Zabavnog programa jer forsira folkere i govori da to narod voli

Upravni odbor RTS izabrao je na predlog Dragana Bujoševića glavne i odgovorne urednike TV programa, a na sednici koja je trajala više od tri sata glavnu reč je vodila slikarka Zorica Jocić Šujica.

Bivša učesnica VIP izdanja „Velikog brata“ posebno je negodovala zbog izbora Olivere Kovačević za urednicu Zabavnog programa u naredne četiri godine i tražila da se zabrane narodnjaci na televiziji, poput Snežane Đurišić, Tozovca, Harisa Džinovića, Miroslava Ilića i Lepe Lukić.

foto: Dragana Udovičić

- Olja je žena od ukusa i dobar je čovek. Razočarala je s emisijom za doček Nove godine. Bila sam vezana za krevet i gledala sam RTS. Videla sam pevačice i neki cirkus na TV. Mislila sam da je to Pink, a ne RTS. Sve je prepisano od Pinka i „Granda“. Isti su učesnici programa. Posebno me je iznervirala što je dovela dve pevačice, Draganu Mirkovć i Cecu, koje su se srele posle mnogo godina. Nema potrebe da nam time ispiraju mozak što su se njih dve srele. Pitam se da li mojoj unuci jednog dana treba da se dopadne oblačenje učesnika tog programa - kaže Zorica za Kurir.

Publika voli Suđića

Ona kaže da narodnjacima nije mesto u programu nacionalne televizije. -RTS treba da pušta izvornu muziku, ali tu mesta nema folku. Naše pevačice imitiraju velike svetske zvezde. Neukusno je to što pevaju... Poslušajte samo te tekstove. Olji sam ovo zamerila dobronamerno. Mora to da ispravi. Ona kaže da to narod voli i želi. Nisam sigurna. Narod voli arije Bojana Suđića, koje su došli da slušaju na njegovom koncertu na Tašmajdanu. Dokle, to je pošast zvana novokomponovana muzika. Neću da gledam pevaljke koje ne znaju da pevaju i imaju samo dobre cice, kako kaže moj unuk - zaključuje Šujica, koja je potpredsednik Likovnog saveta RTS.

Velika gledanost

Prvi program, otkad je Olivera Kovačević urednik Zabave, ima ubedljivo najgledaniji program.

Reditelj Nebojša Bradić nije više glavni urednik Kulturno-umetničkog programa, već će taj posao u naredne četiri godine obavljati pisac Vladimir Kecmanović.

MARINKO ROKVIĆ Najgledaniji zabavni program je na RTS

foto: Ana Paunković

Neko traži da Olivera Kovačević bude smenjana? To ne dolazi u obzir. Pa Olja je prvi urednik Zabavnog programa koja je mnogo toga uradila, ne samo za narodnu muziku nego uopšte za kulturu. Mislim da rezultati sve govore, RTS zahvaljujući njoj ima najgledaniji Zabavni program već godinama. Imala je najbolji novogodišnji program, projekat „60 najlepših narodnih pesama“ bio je fenomenalan, da ne nabrajam koliko je još uspešnih stvari uradila Olivera.

GORDANA LAZAREVIĆ To su kompleksi i predrasude

foto: Dragana Udovičić

Bilo bi neprirodno da smatram da treba neko da bude smenjen zbog plasiranja narodnih pesama, a i pošto sam jedna od tih koja je zastupljena na RTS već 45 godina. Međutim, Olivera je žena koja je sposobna za sve, vrhunske intervjue radi iz svih oblasti javnog života, i to podjednako dobro radi, pa i uređuje tako Zabavni program. To što neko ima predrasude i komplekse, pa kaže da narodnu muziku treba zabraniti, ne podržavam. Ja ne znam ko je ta gospođa, ali to što ona ima problem s narodnjacima, ne razumem. U Javnom servisu treba da bude zastupljeno sve, postoji i drugi RTS program na kome se može gledati i drugi sadržaj.

SNEŽANA ĐURIŠIĆ Neosnovane kritike

foto: Nemanja Nikolić

Sve kritike na sadržaj Zabavnog programa smatram neosnovanim. RTS je Javni servis svih građana, pa se čini nepotrebnim dodatno tumačiti reči „javni“ i „svih“. Jedna od najgledanijih emisija je, sad već tradicionalni „Novogodišnji program RTS“, u kom sam imala zadovoljstvo da učestvujem, na šta sam ponosna. Kao istaknuta estradna umetnica, ne bih smela da izostavim emisiju „60 najlepših narodnih pesama“, koja ne samo da drži sam vrh gledanosti nego i čuva naše kulturno nasleđe, drži standard narodne muzike i tradiciju muzičkog kvaliteta i talenta koje RTS neguje od samog početka postojanja.

Ana Bekuta NARODNJACI SU KULTURA

foto: Nemanja Nikolić

Veoma čudan predlog, koji nema utemeljenje, jer je novokomponovana muzika neodvojivi deo naše kulture. Međutim, ako Upravni odbor to podrži, neka im bude.

foto: Kurir

DANAS NE PROPUSTITE POKLON U KURIRU - NOVI STARS: Zorica Marković otkriva mračne tajne zadrugara

Svake srede poklon u Kuriru - Stars!

Ovo niste mogli da čujete na televiziji - Zorica Marković otkriva mračne tajne zadrugara: ko je isprovocirao Mikija da napadne Nadeždu i Suzanu, zašto je Luna nesigurna i razmažena, da li će je tužiti Sanja Stanković!

Ekskluzivno - Kurir Stars saznaje ko je prvi muž Zlate Petrović: pre Hasana i Peje bila je udata za Duleta Todorovića.

Vesna Zmijanac ponovo ide na liposukciju - vreme je da se reši viška kilograma.

Pogledajte transformaciju Zorane Jovanović Zorannah: Stavila sam najmanje moguće grudi.

Plus hit paparaco: Bebi Dol juri kosu, nosi dva broja veću priku!

Ne propustite novi Stars!

foto: Kurir

Kurir / Lj. Radanov - N. Mijušković

Foto: Damir Dervišagić, Dragana Udovičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track