ZORICA ŠUJICA KAO UČESNIK RIJALITIJA NE MOŽE DA PROCENJUJE KVALITET EMISIJA: Olja Kovačević je vratila dignitet narodnoj muzici!
Foto: Damir Dervišagić, Dragana Udovičić

Podrška Kovačevićevoj od Saveza estradno-muzičkih umetnika Srbije

ZORICA ŠUJICA KAO UČESNIK RIJALITIJA NE MOŽE DA PROCENJUJE KVALITET EMISIJA: Olja Kovačević je vratila dignitet narodnoj muzici!

Pop kultura -

Na napise u Kuriru i zahtev Zorice Šujice da se izbace narodnjaci sa RTS i smeni Olivera Kovačević, reagovao je juče Dragiša Golubović, predsednik Saveza estradno-muzičkih umetnika Srbije.

- Olivera je na mestu urednice Zabavnog programa posle mnogo godina uspela da na nacionalnom servisu vrati dignitet narodnoj muzici, poštujući visoke standarde u njenoj interpretaciji. Čak i da ste posebno naklonjeni stilizacijama, mogli ste ih čuti i videti u interpretaciji Hora i Orkestra RTS, kojim je, naravno, dirigovao Bojan Suđić - smatra Golubović.

foto: Damir Dervišagić

On se pita otkud u Upravnom odboru Zorica Šujica i kako bi reagovala da neko slikarima brani da izlaže.

- Jedno je sigurno, muzika našeg naroda, bilo da je izvorna, novokomponovana ili stilizovana, mora biti možda i zastupljenija na programima Javnog servisa, što vas dovodi do činjenice da ste prilično usamljeni u vašim zaključcima kada je otvoreno negirate.

Da li biste slikarima naivcima zabranili da izlažu jer, zaboga, i to nije akademski? Koliko vam je poznata činjenica da svi Javni servisi, svuda u svetu, sa posebnom pažnjom tretiraju svoju nacionalnu kulturu, a time svakako i svoju muziku? A postavlja se i pitanje koliko ste kompetentni i kao učesnik rijaliti programa da dajete procenu kvaliteta emisija RTS čiji je glavni urednik Olivera Kovačević - zaključuje Golubović.

foto: Marina Lopičić

Kurir/ Foto:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track