tuga

POSLEDNJI ISPRAĆAJ LEGENDARNE SPIKERKE: Danka Novović otišla u večnost uz zvuke pesme Bila je tako lepa! Cela kapela u suzama (KURIR TV)

Pop kultura -

Legendarna voditeljka Televizije Beograd Danka Novović sahranjena je danas na beogradskom Novom groblju. Ispraćena je uz pesmu "Bila je tako lepa", dok su porodica, kolege i prijatelji plakali.

Kolege su joj prethodno održale i komemoraciju u galeriji RTS-a, kada su o Danki Novović govorili jedna od njenih najboljih prijateljica i koleginica Staka Novković, realizator Rajko Rakićević i spikerka Vesna Radosavljević. Kolege su je opisale kao velikog profesionalca, damu i boema.

1 / 2 Foto: Sonja Spasić

Čuvena voditeljka je kremirana na beogradskom Novom groblju u prisustvu ljudi koje je najviše volela i cenila.

1 / 21 Foto: Sonja Spasić

Govor za Dankine najbliže držali su Rajko Rakičević, urednik na RTS-u i ćerka Dankine najbolje drugarice Snežane, Maja Đorđević.

"Kada smo saznali da je pobedila bolest niko od nas u to nije mogao da poveruje. Bila je surovi profesionalac, slavna, ali nikad zanesena. Danka je bila jedna jedina i u profesiiji i u privatnom zivotu", rekao je urednik Rajko Rakičević.

Inače, među prvima na opelo je pristigla Ruška Jakić, koja je donela venac na kom piše "Nedostajaćeš mi puno, tvoja Ruška".

1 / 5 Foto: Sonja Spasić

"Mi se poznajemo vise od 20 godina i bile smo i komšinice, pile smo kapućino u našem omiljenom kaficu. Od kada se razbolela sedim i čekam je da naiđe. Obukla sam ovaj sako danas namerno, jer je ona bila tu kada sam ga kupila. skočila je i pitala "Pa je l' si ti videla ovaj sako, baš je za tebe", prisetila se Ruška.

foto: Printscreen

Sva u crnom stigla je i Olivera Kovačević, Dankina dugogodišnja koleginica sa RTS-a, a za njom i ostale kolege sa televizije.

1 / 11 Foto: Sonja Spasić

Minja Subota je takođe došao da uputi poslednji pozdrav Danki Novović.

1 / 3 Foto: Sonja Spasić

Dankin brat od tetke Žarko primao je saučešća u kapeli.

foto: Sonja Spasić

Na opelu je uz sveštenika pevao i hor.

Porodica, prijatelji i kolege su bili neutešni i nisu mogli da sakriju emocije.

1 / 17 Foto: Sonja Spasić

Danka je rođena u Prokuplju 1943. godine, živela je u Uroševcu, a 1953. godine se sa porodicom preselila u Beograd.

foto: Sonja Spasić

Primljena je na audiciji za TV spikere 1963. u Televiziju Beograd i svoj radni vek, do 2003. godine, provela je u RTS-u, pored ostalog i kao urednica Dnevnika.

1 / 3 Foto: Sonja Spasić

Dobitinica je velikog broja nagrada, uključujući šest spikerskih i umetničkih nagrada "Gordana Boneti", kao i ovogodišnju nagradu za negovanje kulture govora "Radmila Vidak".

1 / 11 Foto: Sonja Spasić

Kurir.rs/N.M./Foto: Sonja Spasić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track