MEGAN MARKL IZAZVALA SKANDAL: Trebalo je da odabere 15 žena kojima se divi, a najvažnija joj nije ni NA PAMET PALA!
Foto: Profimedia

ZABORAVNA VOJVOTKINJA

MEGAN MARKL IZAZVALA SKANDAL: Trebalo je da odabere 15 žena kojima se divi, a najvažnija joj nije ni NA PAMET PALA!

Pop kultura -

Megan Markl, supruga princa Harija, gostuje u uređivanju septembarskog broja čuvenog časopisa "Vog", koje će biti pod sloganom "Forces of change".

Vojvotkinja od Saseksa je imala zadatak da izabere 15 žena "kojima se divi" za naslovu stranu ove "modne Biblije".

foto: Profimedia

Među izabranim ličnostima našle su se različite žene iz sveta politike, šoubiznisa, ali i aktivistkinje koje se bore za prava različitosti i zalažu za svest o globalnim klimatskim promenama.

foto: Profimedia

Megan je naišla na oštre kritike javnosti jer na ovu listu nije svrstala englesku kraljicu, kao ni zdravstvene i prosvetne radnike.

"Apsolutno grozno", " Isprazno smeće" su bili neki od komentara povodom nadolazećeg broja pomenutog magazina. Megan su veoma zamerili zbog toga što se kraljica nije našla na naslovnoj strani, najpre jer upravo vojvotkinja od Saseksa pripada kraljevskoj porodici.

Čelnici "Voga" su prvobitno želeli da se Vojvotkinja pojavi na naslovnici među ženama koje su inspiracija svetu, što je ona odbila jer je, kako kaže, "suviše pretenciozno".

foto: Profimedia

Upražnjeno 16. mesto na Meganinoj naslovnici, krije naročito zanimljivu priču. Njena ideja bila je da u celu priču "uključi i čitateljke kako bi ih podstakla da i one budu deo promena".

Mnogi kritičari smatraju ovaj potez Meganinog uređivanja najradiklanijim u stogodišnjoj istoriji časopisa i veoma riskantnim s obzriom na to da je septembarsko izadnje najvažnije u čitavoj godini.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja