SRBIJA DOBIJA LGBT SERIJU: Radojičić, Vujović i Savić snimaju, a tek da čujete Azdejkovićev KOMENTAR!
Foto: Luka Šarac

U korak sa svetom

SRBIJA DOBIJA LGBT SERIJU: Radojičić, Vujović i Savić snimaju, a tek da čujete Azdejkovićev KOMENTAR!

Pop kultura -

U Srbiji se trenutno snima ili montira više od 25 serija, a po uzoru na američki kanal HBO, uskoro ćemo i kod nas gledati seriju s gej tematikom.

Autorski tim tog sitkoma koji nosi naziv "Teretana" čine glumci Radovan Vujović, Ivan Zekić i Aleksandar Radojičić, a jedan od glavnih junaka njihove priče je homoseksualac. Među glumačkom ekipom su Jakov Jevtović, Branislav Zeremski, Viktor Savić, mlada talentovana balerina i glumica Aleksandra Kolarov, Milena Radulović i Nikola Ranđelović.

foto: Luka Šarac

Snimljena je već pilot-epizoda, a prva sezona trebalo bi da ima 24 nastavaka. Protagonista priče je Milanče (Aleksandar Radojičić), koji pokušava da propalu teretanu podigne na noge i od nje napravi unosan posao.

foto: Damir Dervišagić, Ps

Ivana Zekića ćemo u "Teretani" videti, kad za to dođe vreme, u potpuno drugačijem i pomalo neočekivanom izdanju. Njegov junak, gospodin Rendulić, nije klasični mišićavi dizač tegova, već talentovan i uspešan umetnik.

"Moj junak je homoseksualac i najverovatnije će biti modni dizajner. Dopadljiv je, kreativan, lud i urnebesan lik, veoma interesantan za igranje", otkrio je glumac za Novosti.

Ivan Zekić i Aleksandar Radojičić
Ivan Zekić i Aleksandar Radojičićfoto: Damir Dervišagić

"Teretana" kao uzore ima serije "Na istok i dole" i "Zamenike direktora", a da prokomentariše smeo iskorak mladih glumaca, pozvali smo gej aktivistu Predraga Azdejkovića.

"Informacija da se snima serija 'Teretana' me je obradovala, jer mnogi kažu da su teretane danas hramovi za gej momke. Svi bilduju i vode računa o svom telu, tako da je sasvim prirodno da u seriji bude i gej lik. Istina, ja bih više voleo da gej lika glumi Radojičić, ali sam i sa ovom podelom sasvim zadovoljan. Jedva čekam jesen i novu seriju za gledanje. Sve više srpskih serija ima LGBT likove i to je za svaku pohvalu", ističe Azdejković.

foto: Filip Plavčić

On kao gledalac ima samo jedan zahtev za producenata.

"Želim da Radojičić u celoj seriji bude bez majice i ništa drugo me ne zanima, ako može da se učini za Azdejkovića", dodaje gej aktivista.

Moderni: Igrali već LGBT likove

Radovan Raša Vujović, Aleksandar Radojičić i Viktor Savić na filmu i pozorištu već su igrali gejeve. Raša je nekoliko godina u Bitefu igrao u predstavu "Izopačeni", koja je bila prva koja je izvedena u Prištini. Viktor je igrao gej fotografa u prvoj sezoni "Senki nad Balkanom", dok se Radojičić oprobao u takvoj ulozi u filmu "Patuljci s naslovnih strana".

Kurir/Foto: Luka Šarac

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja