sećanje

JEDNOG VETROVITOG DANA, HAJDE DA LETIMO: Komemoracija Svetislavu Vukoviću, prijatelji i kolege se oprostile od čuvenog SPIKERA! (KURIR TV)

Pop kultura -

Spiker, voditelj, tekstopisac i legenda Radio Beograda i Radio-televizije Srbije Svetislav Vuković preminuo je u 83. godini, a održana je komemoracija gde su se okupili njegovi prijatelji, saradnici i kolege.

Jedan od Svetinih prijatelja oprostio se sa njim rečima:

foto: Zorana Jevtić

"Joko Ono u pesmi za Džona kaže: "Jednog vetrovitog dana, hajde da letimo, možda neće biti drveća na kom ćemo se odmoriti, možda neće biti oblaka da ih jašemo, ali imamo naša krila i deca će biti uz nas. To će za mene biti dosta."

Sveta je bukvalno zarulao i poleteo i na starom beranskom aerodromu u pilotskoj školi na ruskom dvokrilcu. Stigao je do Sarajeva i do Rajlovca, ali je završio u studentskom gradu u Beogradu i na Pravnom fakultetu."

1 / 6 Foto: Zorana Jevtić

Podsetimo, Sveta je od 1965. godine pa do danas napisao je gotovo hiljadu tekstova za razne muzičke žanrove: seriozne, zabavne, starogradske, dečje, narodne muzike. Osvajao je je nagrade i priznanja na festivalima u Beogradu, Zagrebu, Opatiji, Ljubljani, Skoplju, Prištini, Novom Sadu, Budvi.

foto: Zorana Jevtić

Od Svetislava se oprostio i Minja Subota i održao emotivan govor.

foto: Zorana Jevtić

"Niste mogli da budete običan spiker radio Beograda, morali ste da budete maestralni i Sveta je to postao", rekao je Minja.

Kurir.rs, Foto: Zorana Jevtić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track