59. TRUBAČKI SABOR U GUČI: Četiri dana provoda uz zvuk trube! (FOTO)
Foto: Damir Dervišagić

Samo nek je veselo

59. TRUBAČKI SABOR U GUČI: Četiri dana provoda uz zvuk trube! (FOTO)

Pop kultura -

Na­j­zvu­č­ni­ja le­t­nja de­sti­na­ci­ja - Na­j­ve­će zve­zde ovo­go­di­šnjeg fe­sti­va­la bi­će De­jan Pe­tro­vić i Big be­nd, Bo­ban i Ma­r­ko Ma­r­ko­vić i Bi­lja Krstić

Dragačevski sabor trubača u Guči počinje danas, a trajaće do nedelje, 11. avgusta, pod sloganom "Najzvučnija letnja destinacija".

foto: Damir Dervišagić

Najveća trubačka manifestacija u Srbiji i ove godine okupila je veliki broj orkestara koji se nadmeću za prestižne nagrade: najbolji trubač, najbolji KUD, najbolja pevačka grupa... Svoj nastup imaće i trubačka zvezda Dejan Petrović sa svojim Big bendom, kao i orkestar Bobana i Marka Markovića, koji će biti u pratnji Bilje Krstić.

Dejan Petrović
Dejan Petrovićfoto: Aleksandar Jovanovic Cile

Osim tradicionalnih nastupa trubačkih orkestara, program je obogaćen i koncertima Čede Markovića, Crvene jabuke i Tropiko benda. Novina ove godine su dve male pozornice, na kojima je planirano da se smenjuju domaći i strani mladi i seniorski orkestri.

foto: Damir Dervišagić

Takođe, ono što karakteriše ovogodišnji sabor jesu i likovne izložbe, sajmovi knjige i turizma, a pored tradicionalnih nagrada, biće priznanja i za najlepšu narodnu nošnju. U višednevnom programu su i takmičenja u višeboju, takmičenje "zdravičara".

Podsetimo, Sabor u Guči počeo je još 1961. godine, a u narednim decenijama postao je najveće trubačko takmičenje kod nas. Stotine hiljada turista poseti Dragačevo tokom trajanja manifestacije.

Kurir.rs/ Foto: Damir Dervišagić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track