DŽEJMI OLIVER OTKRIO RAZLOG ZA BANKROT: Bogati mi nisu bili važni! Hteo sam da hranim SREDNJI SLOJ
Foto: Profimedia

BIO JE OSUĐEN NA PROPAST

DŽEJMI OLIVER OTKRIO RAZLOG ZA BANKROT: Bogati mi nisu bili važni! Hteo sam da hranim SREDNJI SLOJ

Pop kultura -

Džejmi Oliver je bankrotirao pre nekoliko meseci zbog duga od 71,5 miliona funti, a sada je objasnio razloge propasti svog posla.

"Da sam 13 godina proveo otavrajući elegantne restorane, uveravam vas da bi oni sada bili otvoreni", rekao je Džejmi Oliver oji je bio prinuđen da zatvori 22 restorana od 25 koliko ih je imao u svom lancu.

foto: Profimedia

Kuvar koji se pre nekoliko meseci izvinio zaposlenima (1.300 ljudi je ostalo bez posla) istakao je da je propao jer njegova jela nisu bila dovoljno bogataška, a on se trudio da po prosečnoj ceni priušti ljudima pristojnu i ukusnu hranu.

Kako je objasnio, njegove mušterije bile su pripadnici srednjeg sloja, a poznati proizvodači "brze hrane" su ga na kraju "pojeli".

Finansijski kolaps prokomentarisao je i Kolin Roberts (31) koji je radio za Džejmija. On smatra da se sve srušilo jer je odjednom otvoren veliki broj restorana što je bio poslovni potez osuđen na propast.

Menadžer Džoš Sin (24) istakao je da je uzrok problema bilo otvaranje restorana u neatraktivnim mestima, selima i malim gradovima gde niko nije očekivao da će naići na "slavni restoran".

Džejmi Oliver je poručio da novac nikad nije bio njegov cilj, ali su bivši zaposleni rekli da je bio veoma pohlepan i da je želeo bez ulaganja da zaradi milijarde kao i da je posao postao "previše komercijalan", a da su mušterije bile pod pritiskom " da brzo završe obrok i odu iz restorana".

foto: Profimedia

Kurir.rs/Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja