Najnovije vesti

UMIRU VELIKI! SREĆA JE ŠTO IZA NJIH OSTAJU I TAKVA DELA: Kolege se oprostile od scenariste Gordana Mihića
Foto: Dragana Udovičić, Dragan Kadić, Damir Dervišagić

EMOTIVNO

UMIRU VELIKI! SREĆA JE ŠTO IZA NJIH OSTAJU I TAKVA DELA: Kolege se oprostile od scenariste Gordana Mihića

Pop kultura

Scenarista Gordan Mihić umro je u 81. godini, a njegovi prijatelji, porodica i kolege oprostile su se od njega.

Mihićeva ćerka obratila se svima preko društvenih mreža i poručila da je njen otac umro u nedelju, 11. avgusta i sahranjen je u najužem krugu porodice na groblju manastira Rajinovac. 

Oglasile su se i njegove kolege Lazar Ristovski i Srđan Dragojević.

foto: Ana Paunković

"Umiru veliki, Gordan je ustinu bio jedan od najvećih. Sreća što iza velikih ostaju velika dela", rekao je Ristovski. "Otišao je moj najdraži profesor. Mnogo smo naučili od njega", istakao je Dragojević.

foto: Dragan Kadić

"Preminuo je jedan od najvećih srpskih scenarista. Bez njega istorija našeg filma i TV bila bi puno širomašnija. Saučešće njegovoj porodici", rekla je Jelena Gavrilović.

foto: Marina Lopičić

"Gordan Mihić je jedan od najznačanjnijih scenarista u istoriji naše kinematografije. Njegov odlazak predstavlja veliki gubitak, ne samo za srpski film već i našu kulturu u celini", kazao je pisac Vladimir Kecmanović.

"Istorija umetničkog života to je istorija ne samo jednog talenta nego i povest jedne hrabrosti. Gordan Mihić je svoj put prešao uspešno i časno. Sve na njegovom putu je plaćeno i teško sticano. Njegovi scenariji, drame, filmovi i serije označavaće domet novim narastajima koji će - to je bila njegova nada i vera - imati povoljniji start, lakse napredovanje i veće mogućnosti", izjavio je 

Nebojša Bradić, bivši ministar kulture.

"Gordan Mihić je bio naš najveći scenarista i tek sa njim i Kozomarom scenaristika postaje ozbiljna profesija, na tome svi treba da mu budemo zahvalni, pored svih izvanrednih priča koje je podelio s nama... Bio mi je profesor, i meni i Biljani Srbljanović, i Đorđu Milosavljeviću, Ivanu Medenici... Zbogom gospodine i profesore", kaže Boban Jevtić, dramaturg.

foto: Zorana Jevtić

Kurir.rs/LJ. R, Foto: Dragana Udovičić, Dragan Kadić, Damir Dervišagić

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...