Najnovije vesti

BIO JE NAJVEĆI ŠMEKER, PRAVI GOSPODIN, ISTINSKI MANGUP! Jedna OBIČNA greška obeležila je život Gage Nikolića, a rođendan je prestao da slavi, čak je i u DEPRESIJU pao zbog toga pao!
Foto: Printskrin/Instagram

Sećanje na velikana srpskog glumišta

BIO JE NAJVEĆI ŠMEKER, PRAVI GOSPODIN, ISTINSKI MANGUP! Jedna OBIČNA greška obeležila je život Gage Nikolića, a rođendan je prestao da slavi, čak je i u DEPRESIJU pao zbog toga pao!

Pop kultura

Velikan srpskog glumišta Dragan Nikolić rođen je na današnji dan 1943. godine u Beogradu. Odrastao je na Crvenom krstu, a nakon završene osnovne škole upisao je Četrnaestu beogradsku gimnaziju koju nije završio jer je bio premešten u Ekonomsku školu.

Posle dve godine provedene u srednjoj školi polagao je i položio prijemni ispit na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju i tada kao

sedamnestogodišnjak bio najmlađi student. Diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.

Dragan i njegova supruga Milena Dravić su se upoznali 1972. godine kada su zajedno vodili šou program "Obraz uz obraz" i na jednoj pauzi između snimanja, 31. decembra, otišli su u opštini da se venčaju.

- Usred snimanja jednog filma, zamolili smo reditelja da nas pusti na pauzu. Poveli smo i našu kumu Seku Sablić i otišli u opštinu Vračar da se venčamo. Nakon venčanja smo se vratili na snimanje, i nastavili da radimo. Zanimljivo je da nemamo nijednu fotografiju sa venčanja, niko nas nije fotografisao - izjavila je jednom Milena Dravić za medije.

foto: Printscreen/YouTube

Gaga, koji je bio veliki šmeker i veliki čovek, promenio se posle tri smrti koje je doživeo. Posle smrti starijeg brata dugo je patio, bio na ivici depresije. Stariji brat mu je bio uzor u svemu. Brat je preminuo 20. avgusta, na dan kad je Gaga rođen. Zbog toga više nikada nije slavio rođendan. Često je govorio da bi voleo da mu Miroslav s njegovim društvom dođe na rođendan da ga proslave.

Potom mu je preminula majka za koju je bio veoma vezan. Starao se o njoj zajedno sa suprugom Milenom Dravić. Poslednji udarac u nizu bio je odlazak Bore Todorovića s kojim je četiri decenije bio nerazdvojan. To više nije isti čovek, govorili su Draganovi prijatelji.

Dragan je preminuo 11.03.2016. u 72. godini života, posle duge borbe od teške i opake bolesti.

Niko nije znao njegovo pravo ime zbog jedne greške

Filmsku karijeru počeo je 1964. godine manjom ulogom u filmu “Pravo stanje stvari”, tada je potpisan krštenim imenom Dragoslav Nikolić.

Zasluge za izmenu nadimka na mestu imena duguje grešci na kraju televizijske serije “Dovoljno je ćutati” iz 1965. godine kada mu je u kajronu za uloge umesto imena stavljen nadimak koji će obeležiti njegovu karijeru.

foto: Pritnscreen

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...