Najnovije vesti

GLUMIM NEKAD BOLJE NEKAD GORE, ALI NIKAD BAŠ TAKO DA JE UGROŽENA BEZBEDNOST NACIJE: Otkriven je RAZLOG zbog kojeg je Bikoviću zabranjen ulazak u Ukrajinu, a za sve je KRIV ovaj film!
Foto: Dragana Udovičić

NEĆETE VEROVATI

GLUMIM NEKAD BOLJE NEKAD GORE, ALI NIKAD BAŠ TAKO DA JE UGROŽENA BEZBEDNOST NACIJE: Otkriven je RAZLOG zbog kojeg je Bikoviću zabranjen ulazak u Ukrajinu, a za sve je KRIV ovaj film!

Pop kultura

Vlasti Ukrajine zabranile su ulazak našem glumcu Milošu Bikoviću u tu zemlju i stavile ga na crnu listu "delatnika iz oblasti kulture koji rade protiv teritorijalne celovitosti Ukrajine".

 

Popularni glumac, koji je značajnu karijeru izgradio ne samo u Srbiji već i u Rusiji, za šta ga je i ruski predsednik Vladimir Putin odlikovao medaljom Puškina, potvrdio je na svom Tviter nalogu da mu je zabranjen ulazak na teritoriju Ukrajine.

 

"Ne znam kako se na ukrajinskom kaže, ali na srpskom imamo izreku: 'Naljutio se kmet na selo, pa...'. Dalje znate i sami", naveo je on.

 

Biković se u par navrata takođe oglasio na društvenim mrežama tim povodom.

 

foto: Dragana Udovičić

"Mislim, glumim ja nekad bolje nekad gore, ali ne baš tako da je ugrožena bezbednost nacije", napisao je.

 

Kako "Blic" nezvanično saznaje, Ukrajina je Bikoviću zamerila što je snimao film "Balkanska međa" na teritoriji Krima, nekadašnjeg dela Ukrajine koji je Rusija anektirala.

 

Taj film ruske produkcije, koji govori o sukobima na Kosovu a u kojem Biković igra jednu od glavnih uloga, sniman je u Beogradu, na Zlatiboru, u Novoj Varoši, Moskvi, ali i na Krimu. Snimanje na Krimu održano je u aprilu prošle godine, u gradovima Fedosija i Sevastopolj. Zanimljivo je da su meštani Fedosije glumili kosovske Albance, dok je snimanje u Sevastopolju, kako navode ruski mediji, prema odluci gradskih vlasti bilo pod nadzorom ruskih službi bezbednosti.

 

Iz Ambasade Ukrajine u Beogradu je rečeno da, prema Zakonu o zaštiti ličnih podataka, podaci o osobi ne mogu da budu predati trećoj strani bez njene saglasnosti.

 

"Prema ukrajinskim propisima, ulazak stranih državljana na teritoriju poluostrva Krim je dozvoljen sa specijalnom dozvolom koja se izdaje u teritorijalnim jedinicama državne migracione službe Ukrajine i samo preko ukrajinskih kontrolnih jedinica za ulazak-izlazak na Krim", navode u ambasadi.

 

Kako su objasnili, u skladu sa zakonom Ukrajine, strancima koji su prekršili taj propis prilikom posete Krima zabranjuje se ulazak u Ukrajinu.

 

foto: Instagram screenshot

Kurir.rs/Blic, Alo/Foto: Dragana Udovičić

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...