OTVORENA IZLOŽBA FOTOSOFIA 14: 15 seminarista predstavilo je svoje radove, a ON je dobio PRVU NAGRADU
Foto: Krume Ivanovski

Galerija Arheološkog muzeja

OTVORENA IZLOŽBA FOTOSOFIA 14: 15 seminarista predstavilo je svoje radove, a ON je dobio PRVU NAGRADU

Pop kultura -

U Galeriji Arheološkog muzeja u Zagrebu otvorena je izložba radova učesnika 14. Fotosofije, besplatnog seminara za naprednu fotografiju pod vođstvom umetničkog direktora, fotografa Damira Hoyke. Svaki od petnaest seminarista predstavio se s mini serijom od tri rada snimljena na temu 'Art'.

foto: Krume Ivanovski
1 / 13 Foto: Zec Ivana

Hoyka nije skrivao zadovoljstvo što su prvi puta unutar iste generacije polaznici iz svih država regije. Tako su na otvorenje došli talentovani fotografi čak iz Skopja i Beograda. Na kraju svečanosti, Fotosofe - kako se diplomanti Fotosofije nazivaju - dočekalo je iznenađenje - medalja 'Badel1862'.

Višegodišnji partner seminara nagradio je autora serije koja ih se najviše dopalo, pa je odličje pripalo Alešu Tomše iz Slovenije.

foto: Krume Ivanovski

"Fenomenalan je osećaj kad te prozovu kao dobitnika medalje. Kako mi je to prva značajnija nagrada, osećao sam leptiriće, a i noge su mi se nekako petljale", rekao je Tomše, i dodao kako je zbog odličja još srećniji - njegov dvadesetosmogodišnji sin Žan, jer mu je drago da je tata nakon niza godina bavljenja fotografijom dobio i prvo konkretno priznanje.

Ulaz na izložbu otvorenu do 4. septembra 2019. je slobodan.

1 / 17 Foto: Krume Ivanovski

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track