PETAR STRUGAR O "SENKAMA NAD BALKANOM 2" I FILMU "ANGRY BIRDS": Hvatam se ukoštac sa svakom ulogom! Izazov je igrati kod Bjele!
Druga sezona stiže u oktobru... Petar Strugar u „Senkama nad Balkanom II“, Foto: Aleksandar Letić

intervju

PETAR STRUGAR O "SENKAMA NAD BALKANOM 2" I FILMU "ANGRY BIRDS": Hvatam se ukoštac sa svakom ulogom! Izazov je igrati kod Bjele!

Pop kultura -

Trud - Svaki zadatak koji se stavi pred glumca je izazov, bili to pozitivci ili negativci, kao što je to kriminalac Danilo. Bjela kao glumac, a sada i iskusan reditelj vrlo dobro zna kako da me usmeri, kaže glumac

Ovogodišnji Festival glumačkih ostvarenja u Nišu svečano je završen prikazivanjem prve epizode "Senki nad Balkanom 2". Pored već poznatih likova koje tumače Dragan Bjelogrlić i Andrija Kuzmanović, pojavili su se i novi, a među njima i kriminalac Danilo, koga igra Petar Strugar. O saradnji s Bjelom, ali i o radu na nastavku filma "Angry Birds" Strugar je govorio za Kurir.

Glumački  izazov... Petar  Strugar
Glumački izazov... Petar Strugarfoto: promo

Prvi deo "Angry Birdsa" radili ste pre tri godine. Kako vam se dopada vaša uloga u nastavku? S kakvim izazovima se bori Crveni? Istina, pre tri godine je izašao prvi deo i, kao i u njemu, i u drugom crvena ptičica je jako zanimljiv i duhovit lik koji je u međuvremenu postao heroj. U nastavku upoznaje Srebru, koja se priključuje njihovom timu i prema kojoj Crveni počinje da gaji simpatije. "Angry Birds" je za sve generacije, drži pažnju i zabavan je od samog početka pa sve do kraja, jer se junaci nama poznatog prvog dela susreću s potpuno novim i njima neshvatljivim situacijama.

Da li imate u svom telefonu igru "Angry Birds"? Imao sam je ranije, ali trenutno nemam.

foto: promo

U animiranim filmovima igrali ste i negativce, a i u "Senkama nad Balkanom" sada igrate kriminalca Danila. Šta je za glumca veći izazov? Svaki zadatak koji se stavi pred glumca je izazov, bili to pozitivci ili negativci, treba se uhvatiti ukoštac sa zadatkom koji ste dobili. I ja to radim sa svakom ulogom.

Da li ste na prvu prihvatili ulogu kod Bjele? Od jeseni počinje s emitovanjem i druga sezona serije "Senke nad Balkanom", a kao što rekoh, treba se posvetiti svakoj ulozi i zadatku koji se pred vas postavi i uraditi posao najbolje što u datom trenutku možete. Bjela kao glumac, a sad i iskusan reditelj vrlo dobro zna kako da usmeri kolegu, tako da je rad s njim veliko zadovoljstvo.

foto: Promo

Fizička transformacija ZDRAV ŽIVOT IZISKUJE ŽRTVU

Glumac ste koji je uspeo da napravi sjajnu fizičku transformaciju zbog uloge u filmu "Jesen samuraja". Da li je teško voditi zdrav način života? Kakav savet imate za mlade? Teško ili ne, svakako je zdrav način života komplikovaniji jer iziskuje određenu žrtvu i odricanje, koje kasnije dovodi do velike satisfakcije kad stignu rezultati. Mladima savetujem da se bave sportom jer je u svakom slučaju to dobra stvar, postali oni profesionalni sportisti ili zadržali sportski način života.

Kurir.rs / Ljubomir Radanov / Foto: Aleksandar Letić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track