POSTAVLJEN NOVI UPRAVNIK: Novica Antić umesto Brstine na čelu Ateljea 212
Foto: Nebojša Mandić

promene

POSTAVLJEN NOVI UPRAVNIK: Novica Antić umesto Brstine na čelu Ateljea 212

Pop kultura -

Antić je književni prevodilac i u dva mandata bio je sekretar u Ministarstvu kulture

Glumac Branimir Brstina neće biti više upravnik Ateljea 212.

Skupština grada Beograda imenovala je za novog v. d. direktora ove ustanove kulture Novicu Antića, koji će obavljati ovu dužnost do raspisivanja novog konkursa.

foto: Ana Paunković

Antić je književni prevodilac i u dva mandata bio je sekretar u Ministarstvu kulture. Rođen je u Beogradu 1961. godine. Diplomirao je 1984. godine prava, a paralelno je studirao ruski jezik i književnost.

Od 1990. do 2001. godine obavljao je poslove sekretara, umetničkog sekretara i izvršnog direktora Bitefa. Od 2003. do 2010. godine bio je član Nacionalne komisije za saradnju sa Uneskom, kao i član Komisije za obnovu manastira Hilandar.

foto: Marina Lopičić

Gradski sekretar za kulturu Ivan Karl rekao je za Tanjug da je Antić imenovan za vršioca dužnosti upravnika Ateljea 212, kako to pozorište ne bi ostalo bez ovlašćenog lica posle 25. septembra. "Grad Beograd je jedino mogao da imenuje vršioca dužnosti direktora kako bi se izbeglo da kuća nema ovlašćeno lice posle 25. septembra", rekao je Karl.

Karl kaže da je Branimir Brstina bio na poziciji v.d. direktora proteklih godina dana, a da je pre toga bio direktor u punom četvorogodišnjem mandatu.

"U rešenju o imenovanju gospodina Novice Antića se navodi da njegov v.d. mandat počinje da teče 26. septembra ove godine, odnosno dan nakon isteka v.d. mandata Branimira Brstine. Nadam se da će u nastupajućem periodu upravni odbor Ateljea 212 raspisati konkurs za imenovanje direktora, na koji može svako da se prijavi", zaključio je Karl.

foto: Jovo Marjanović

Ranije je odlučeno da će JDP voditi Tamara Vučković Manojlović, Aleksandar Đaja biće na čelu Pozorišta na Terazijama, Jug Radivojević je preuzeo BDP, dok će Zvezdara teatrom rukovoditi Duško Kovačević.

Kurir/ Foto: Nebojša Mandić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track