BEOGRAD DOBIJA LGBT POZORIŠNU SMOTRU: Predstava iz Prištine na otvaranju festivala!
Foto: Jetmir Idrizi

savremeni

BEOGRAD DOBIJA LGBT POZORIŠNU SMOTRU: Predstava iz Prištine na otvaranju festivala!

Pop kultura -

Beograd će od 10. do 14. septembra biti domaćin prvog izdanja Prajd pozorišnog festivala, koji se održava pod sloganom "Ne odričem se pozorišta".

Fondacija Hartefakt fond, u okviru Beogradske nedelje ponosa, ugostiće čak dve predstave iz inostranstva koje prikazuju probleme s kojima se bori LGBT zajednica.

Za odabranu  publiku... Glumci sa Kosova
Za odabranu publiku... Glumci sa Kosovafoto: Jetmir Idrizi

Na otvaranju u Centru za kulturnu dekontaminaciju zakazano je izvođene komada "55 Shades of Gay" iz Prištine, autora Jetona Neziraja, u režiji Blerte Neziraj. Predstava se izvodi na engleskom i albanskom uz obezbeđen titl. Narodno pozorište u Beogradu i scena "Raša Plaović" biće domaćin tri dana kasnije ekipi predstave "Gypsy Queen" iz Mančestera, autora Roba Vorda, u režiji Krisa Lousona, kao i na zatvaranju "The Baby Monitor" iz Njujorka. Beogradski Prajd pozorišni festival podržale su ambasade Amerike, Švajcarske i Holandije.

foto: Damir Dervišagić

Iz Hartefakta su najavili i 8. po redu Hartefaktov konkurs za savremeni angažovani dramski tekst, koji je i ove godine otvoren sa idejom da otkrije i promoviše nove i neafirmisane dramske glasove u Srbiji i regionu. Žiri u sastavu Tanja Šljivar, Nina Viloić i Biljana Srbljanović doneće odluku o pobedničkom i sačiniti uži izbor od pet najuspešnijih dramskih tekstova.

Kurir.rs/ Foto: Jetmir Idrizi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja