GLUMIO JE MIŠU U ŽIKINOJ DINASTIJI 80-IH, A SADA JE NAPUNIO 52 GODINE! Nikola Kojo je obožavan glumac, a ove detalje iz njegovog života možda NISTE ZNALI!
Foto: Printscreen YouTube

BOGATA KARIJERA

GLUMIO JE MIŠU U ŽIKINOJ DINASTIJI 80-IH, A SADA JE NAPUNIO 52 GODINE! Nikola Kojo je obožavan glumac, a ove detalje iz njegovog života možda NISTE ZNALI!

Pop kultura -

Nikola Kojo je juče napunio 52. godine, a rano je pokazao svoj veliki talent i do danas postao zvezda filmskih hitova naše regije. Njegova zavidna karijera počela je slučajno i rano, a do nje ga je zapravo odvela muzika. U detinjstvu je, naime, Kojo svirao violinu i bio član orkestra Radio-televizije Beograd.

Slučajno je jednom prilikom završio na času glume, a potom se učlanio u dečiju dramsku grupu. Iako je sve do punoletstva želeo da bude muzičar, u glumu se kasnije zaljubio. Iako je otac, po zanimanju građevinac, hteo da mu sin ima siguran hleb u rukama, nije se protivio Nikolinoj odluci da upiše Fakultet dramskih umetnosti. Uspeo je iz trećeg pokušaja. Tokom osamdesetih, najpoznatija mu je uloga ona iz kultne "Žikine dinastije". Veliko je prijateljstvo negovao sa svojim filmskim dedom - pokojnim Dragomirom Gidrom Bojanićem.

foto: Printscreen YouTube

Poseta koju nikada nije zaboravio

Ostao mu je duboko urezan doživljaj iz dana kada je bio u vojsci. Tada je Gidra Koji došao u posetu, odveo ga na ručak i dao mu novac. Iako nije znao zašto je to Bojanić uradio, kasnije su mu ispričali da je legendarni glumac time želeo pokazati brigu i podršku za svog mladog kolegu. Nikad mu to Kojo nije zaboravio.

Fatalna ljubav s Aleksandom

Privatno, dugo je gradio karijeru i zavodio brojne žene, no 2007. fatalno se zaljubio u 12 godina mlađu manekenku Aleksandru Đurić. Ubrzo su se i venčali te dobili devojčicu, a pre 5 godina malenoj su se pridružile i sestre bliznakinje. Iako čuva svoju porodicu i privatni život od javnosti, poznat je njegov stav i želja da mu devojčice odrastaju u zdravoj sredini koja nije ksenofobična niti homofobična. Koliko je željan privatnosti govori i činjenica da je za svoju porodicu sagradio veliko imanje na selu i tamo zapravo provodi s njima najveći deo vremena. Tvrdi tako Kojo da je život na selu mnogo kvalitetniji i lepši, mirniji i tiši od onoga u gradu.

Karijeru je počeo sa svega 13 godina i otada ide samo uzlaznom putanjom

Kada se osvrnemo na njegov karijerni put, treba naglasiti da se Kojo glumom bavi od svoje 13. godine. Na filmu je tada ostvario prvu ulogu, i to uz Milenu Dravić i Ljubišu Samardžića. Usledila je uloga Miše u "Ludim godinama", a 1992. godine dobio je glavnu ulogu u hitu Srđana Dragojevića - "Mi nismo anđeli". Nepotrebno je spomenuti da se otada redovno pojavljuje u filmskim hitovima.

Kojo je, uz sve to i humanitarac i borac za prava manjina.

Kurir.rs/stoposto.hr, oslobodjenje.ba/Foto: Printscreen, Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja