PRE 11 GODINA UMRO JE HRVATSKI KRALJ FANKA: Poslednjih dana života bio je DEPRESIVAN, a dugo se polemisalo o UZROKU SMRTI! Sahranjen je uz svoje HITOVE
Foto: Printscreen/Youtube

GODIŠNJICA

PRE 11 GODINA UMRO JE HRVATSKI KRALJ FANKA: Poslednjih dana života bio je DEPRESIVAN, a dugo se polemisalo o UZROKU SMRTI! Sahranjen je uz svoje HITOVE

Pop kultura -

Na današnji dan pre 11 godina preminuo je hrvatski 'kralj fanka' Dino Dvornik u 44. godini života. Svi su bili pogođeni vešću o smrti splitskog muzičara, ali je najgore bilo njegovoj porodici, supruzi Danijeli (52) i ćerki Elli (28).

Danijela je Dina pronašla mrtvog u njihovom bračnom krevetu, pa su odmah počele priče kako je Dino umro od predoziranja. Njegova supruga je to negirala i tvrdila da se Dino godinama nije drogirao, što su potvrdili i nalazi obdukcije koji su pokazali da je preminuo u snu od mešavine tableta koje je uzimao.

foto: Printskrin

- Umro je od miksa tih tableta koje je uzimao nekoliko dana pre svoje smrti. Uzimao je tablete za spavanje, smirenje, protiv bolova, antidepresive, a povremeno i metadonsku terapiju. Prema riečima lekara, njegovo telo bilo je u izuzetno dobroj kondiciji i svi organi su mu bili zdravi. Hemijski sastav tih tableta prouzrokovao je komplikacije disajnih puteva i on je umro u snu - rekla je tada Danijela.

Njegova majka medijima je rekla da je Dino umro tužan, nesrećan i depresivan i otkrila kako su ga hrvatski estradnjaci izbegavali kada je njegova slava 'splasnula'. U vreme dok je snimao rijaliti šou 'Dvornikovi', pozivao je skoro sve muzičare da mu budu gosti, ali se skoro niko nije odazvao.

Splitski muzičar je iza sebe ostavio hitove koji se i danas puštaju u klubovima, a njegova muzika je obeležila kraj osamdesetih i rane devedesete, kada je Dino bio najveća zvezda. U vreme dok je pripremao svoj poslednji album 'Pandorina kutija', Dino je bio jako nesiguran u svoj uspeh.

- Dino je bio jako nervozan zbog albuma. Nije znao kako će ga publika prihvatiti. Rekao mi je da bi bilo najbolje da umre, jer će se tada album najbolje prodavati - rekla je Danijela nakon njegove smrti. 'Kralj fanka' nije dočekao promociju svog poslednjeg albuma. Ona se održala dva meseca nakon njegove smrti, a nedovršene pesme umesto Dina završili su njegovi najbliži saradnici. Takođe, njegov posljednji album je struka nagradila sa sedam Porina.

Muzičar je bio brižan suprug i otac, a javnost se često priseti njegovih smešnih poduhvata, kao recimo onog s Porina 1997. godine kada je dodelu u Opatiji obeleežio uriniranjem po gostima koji su sedeli na terasi kafića s balkona hotela.

Njegov prijatelj Davor Gobac (55) te godine bio je voditelj, ali je zanemario scenario i u direktnom prenosu poručio majci da 'bude sigurna da neće praviti nikakve neprijatnosti jer je smešten u sobi s Dinom'. Njih dvojica su bili veliki prijatelji i često su se provodili.

Dino je sahranjen na zagrebačkom Mirogoju 10. septembra 2008. na vrlo poseban i jedinstven način. Puštala se njegova muzika i plesalo se u veselom raspoloženju, po kakvom će ga zauvek pamtiti obožavaoci.

Kurir.rs/24sata.hr/Foto: Printscreen/Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track