ZA DVA DANA POČINJE BITEF: Otvaranje na Novom groblju, a kraj uz Beti Đorđević!
Foto: Dado Đilas

Sve je spremno

ZA DVA DANA POČINJE BITEF: Otvaranje na Novom groblju, a kraj uz Beti Đorđević!

Pop kultura -

Sve je spremno za ovogodišnji Bitef, koji će se održati od 17. do 26. septembra, a pored zanimljivog i bogatog pozorišnog programa, kuriozitet su i same lokacije na kojima će se predstave odvijati.

Naime, prvi, Prolog dan počinje na Novom groblju predstavom "Beograd na daljinski" po konceptu Štefana Kegija i vrlo je specifičan jer će se komad odvijati svuda po gradu, a publika će šetati sa slušalica na ušima.

foto: Sonja Spasić

Trasa počinje upravo na groblju, nastavlja se ulicama Beograda, u gradskom prevozu, zatim u različitim institucijama poput fakulteta, crkava, stadiona i stepenica Skupštine, da bi se završila na krovnoj terasi Kombank dvorane. Svečano otvaranje, kako je najavljeno, biće u Narodnom pozorištu dan kasnije. Biće izveden komad "Orest u Mosulu" iz Belgije.

Slogan po hitu... Beti Đorđević
Slogan po hitu... Beti Đorđevićfoto: Luka Šarac

Posebna lokacija ovogodišnjeg Bitefa je Luka Beograd, gde će se odvijati druga polovina festivala, od 22. do 26. septembra. Predstave će se igrati u tri hangara, kao i pod šatrom, gde će trupa Cirkobalkana napraviti pravi cirkuski šou.

Svečano zatvaranje biće 26. septembra na obali Dunava, gde će se proglasiti pobednici, o kojima će odlučivati žiri u sastavu Olga Dimitrijević, Kristen Amon-Sirežol, Doroti Čanski, Sanja Mitrović i Ersan Montag, a kao poklon publici Bitefa održaće se i besplatni koncert Beti Đorđević. Ona izvodi čuvenu pesmu čiji je naslov i slogan ovogodišnjeg Bitefa - "Počnimo ljubav iz početka".

Kurir/M.C. Foto: Dado Đilas

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track