SLAVLJENICA BRANKA VESELINOVIĆ ISPRIČALA KAKO JE DESANKU MAKSIMOVIĆ NATERALA DA LETI AVIONOM: Glumica napunila 101 godinu, ali kada se seti OVOGA dođe joj da ZAPLAČE!
Foto: Vladimir Šporčić

sve pamti

SLAVLJENICA BRANKA VESELINOVIĆ ISPRIČALA KAKO JE DESANKU MAKSIMOVIĆ NATERALA DA LETI AVIONOM: Glumica napunila 101 godinu, ali kada se seti OVOGA dođe joj da ZAPLAČE!

Pop kultura -

Branka Veselinović napunila je 101 godinu, a ona je i dalje vitalna i zahvalna je Bogu i prirodi na tome. Glumica voli da se druži, a kako je izgldalo njeno prijateljstvo sa Desankom Maksimović otkrila je jednom prilikom, kada je i ispričala da je pesnikinju upravo ona ubedila da lete avionom, iako je do tada imala strah od letenja.

“Ja sam bila drugarica sa Desankom Maksimović, bile smo na ‘ti’, jer je ona tako htela. Kada sam ja došla u Beograd, ona je već bila poznati pesnik. Lepo je govorila ruski, a ja sam kasnije bila i članica Diplomatskog kora žena, i često smo imale priliku da se viđamo na raznim prijemima. Uvek sam joj govorila: kad god mogu, ja stanem pored Desanke Maksimović.

Nije to bilo dodvoravanje, nego moja istinska radost. Ona je bila dosta svoja, ali je vremenom navikla na mene. Uvek bih je pitala da je zagrlim, mada ona nije volela preteranu bliskost. Sretali smo se kasnije u beogradskim školama, jer sam ja davala dečje programe, kao i ona.

Tako smo jednom imale priliku da idemo za Ameriku, a ona pre toga nije nikada letela avionom. Ja sam je ubedila, i to je bio njen prvi let u životu. Ostale smo pet, šest dana i zabavljale srpsku decu. Posle tog putovanja sam doživela da i ona meni kaže: ‘E, volim i ja sada da sedim pored Branke.’ Mira Alečković je bila malo ljubomorna na mene zbog tog druženja. I danas, kada se srećem sa decom, prenesem im Desankinu poruku: ‘Ja ću biti gore sa mojim crnim šeširom, a ti Branka, kad budeš sa decom, ja ću da im mašem.’ Kad god se družim sa dečicom, ja im kažem da pogledaju u nebo, jer će videti Desanku kako im maše šeširom. Ona se zagledaju i dugo aplaudiraju. Pa, sad bih zaplakala”, ispričala je Branka Veselinović u jednom intervjuu pre godinu dana.

foto: Sonja Spasić

Kurir.rs, MV, Nedeljnik /Foto: Vladimir Šporčić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja