Najnovije vesti

MOGU DA LEGNEM I UMREM ILI SE BORIM PROTIV TOGA: Ispovest HRABRE hrvatske novinarke koja je u TRUDNOĆI saznala da boluje od RAKA (FOTO)
Foto: Printscreen/youtube

HRABRA BORBA

MOGU DA LEGNEM I UMREM ILI SE BORIM PROTIV TOGA: Ispovest HRABRE hrvatske novinarke koja je u TRUDNOĆI saznala da boluje od RAKA (FOTO)

Pop kultura

Novinarka RTL-a Tena Šnajder (36) ispričala je svoju priču o raku u trudnoći. Naime, ubrzo nakon što je saznala da je drugi put trudna, otkrila je da boluje od Hočkinovog limfoma. Svojom pričom želi da ohrabri sve žene koje se nalaze u sličnoj situaciji.

 

Njena devojčica Lota rodila se pre tri nedelje. Tena je u 35. nedelji trudnoće počela da krvari i završila je na hitnom carskom rezu. Srećom, sve je prošlo dobro.

 

"Iako je rođena pre termina, ona je beba čudo. Imala je 3200 grama i bila je kao u terminu, nikakvih komplikacija, nikakvih zdravstvenih problema. Provela je samo dva dana u inkubatoru i tri dana na intenzivnoj nezi. Nakon devet dana smo puštene kući", ispričala je hrabra mama, koja je za dijagnozu raka limfnih čvorova saznala nakon rutinskog pregleda stitne žlezde na koji je odlazila redovno svakih šest meseci.

 

foto: Printscreen/youtube

"Bila sam jako umorna, nisam mogla da dođem do vazduha i mislila sam da je to zbog trudnoće jer mi je ovo druga. Nije mi padalo na pamet ništa drugo, a pogotovo da imam rak s 36 godina", rekla je Zagrepčanka, koja je godinama pobornica zdravog života.

 

- Dva dana sam samo plakala, nisam znala šta bih drugo, pitala sam se zašto baš ja. Onda sam ustala iz kreveta i videla da to ne vodi nigde, mogu da legnem i umrem ili se borim protiv toga. Opcija broj jedan nije bila za mene - ispričala je.

 

U Hrvatskoj se trudnicama ne daje hemioterapija pa je dobila terapiju steroidima. 

 

Nakon porođaja Tena je bila na PET skeneru.

 

"I dalje je Ii stadijum, rak se nije puno proširio zahvaljujući steroidima. Krećem na hemioterapiju sledeće nedelje. Za sad je sve prošlo mnogo bolje nego što smo se nadali. Mislim da imam dovoljno razloga da i hemioterapiju prođem bez nekih težih posledica. Znam koje su nuspojave, pripremila sam se za to, imam puno pomoći oko sebe i verujem u najbolje", ispričala je Tena.

 

foto: Printscreen/youtube

Kurir.rs/Jutarnji.hr/Foto: Printscreen/youtube

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...