BIKOVIĆ OTKRIO JEDNU OD ZVEZDA NOVOG PROJEKTA: Novak igra u filmu o Tesli
Foto: Damir Dervišagić

HIT

BIKOVIĆ OTKRIO JEDNU OD ZVEZDA NOVOG PROJEKTA: Novak igra u filmu o Tesli

Pop kultura -

Miloš Biković otkrio je da će u novom filmu o Nikoli Tesli jednu od uloga imati i najbolji teniser sveta Novak Đoković.

Glumac i producent ovog projekta saradnju je najavio na tribini „U krupnom planu“, koja je održana nakon otvaranja Leskovačkog internacionalnog festivala filmske režije LIFFE. Ideja da stanu u isti kadar rodila se nakon premijera filma „Izvan granica realnosti“, kojoj je teniser prisustvovao u Beogradu.

- Da biste ostvarili rezultate kakve Nole ostvaruje, morate da posedujete određene vrednosti kao što su disciplina, džentlmenski stav, odricanje, asketizam... Sve to formira šampionski mentalitet. Čovek koji se iskaže u tim vrednostima kasnije prepoznaje trud drugih ljudi i podržava ga. Zato je i došao na premijeru i ja sam mu veoma zahvalan na tome, kao i na svemu što radi za Srbiju - rekao je Biković i dodao:

- Ponudio sam mu da se pojavi u tom filmu kako god želi. Naravno, on ne može da igra Nikolu Teslu zato što bi morao da se posveti samo tome. On je prvi teniser sveta, ne može samo da batali sport i da bude Nikola Tesla.

Ugovor potpisan

Ulogu Tesle Miloš Biković je sačuvao za sebe, iako Đoković fizički više podseća na naučnika. Međutim, glumac je spreman da je prepusti i nekom drugom kolegi.

- Ne bih svoju glumačku ambiciju stavio ispred dobrobiti projekta. To je nacionalna tema i ako budem imao mogućnosti, dao bih ulogu nekom ko je prepoznatljiv na globalnom nivou - objasnio je Miloš.

Tokom leta, Biković je potpisao u Sankt Peterburgu protokol o saradnji na projektu „Tesla“ sa ruskom Nacionalnom medijskom grupom, u prisustvu ministra spoljnih poslova Ivice Dačića. Ta kompanija je spremna da uloži u film i seriju o Nikoli Tesli najmanje dva miliona evra. Ugovor je potpisan u okviru ekonomskog foruma SPIEF sa ćerkom firmom ruske kompanije - STS televizijom, koja ima višemilionsku publiku, a poznata je po seriji „Kuhinja“ i trenutno u Beogradu radi film i seriju „Hotel Beograd“.

Na tri jezika

Projekat „Tesla“ predstavljen je svetskoj javnosti prošle godine u Kanu, a imaće kao deo ekipe i jednu svetsku zvezdu.

- Sada smo otišli korak dalje i našli partnera u Rusiji koji je spreman da uloži najmanje dva miliona evra u taj projekat. Tako mogu s ponosom da kažem da smo uspeli da za jednu srpsku temu, kao što je život Nikole Tesle, napravimo korak i animiramo strane kompanije da investiraju u našu kulturu - rekao je Biković.

Film „Tesla“ snimaće se naredne godine, najverovatnije na engleskom, srpskom i ruskom jeziku.

Ima iskustva nole Snimao „PLAĆENIKE 2“, ALI IZBAČEN IZ FILMA

.Novak Đoković dobio je već 2012. angažman u filmu „Plaćenici 2“, ali njegovo glumačko umeće publika na kraju nije videla u bioskopima.

- Bilo je to ludo iskustvo - rekao je Đoković.

On je scene snimao u Bugarskoj, a na njima reketom prebija teroriste. Film „Plaćenici 2“ režirao je Silvester Stalone, a u glavnim ulogama igrali su Arnold Švarceneger, Brus Vilis i Žan-Klod van Dam.

(Kurir.rs / Ljubomir Radanov / Foto:Damir Dervišagić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track