SMRT U PORODICI PARIS HILTON: Bio je KRALJ hotelijerstva, njegovo bogatstvo meri se MILIJARDAMA! Poruka starlete RASPLAKALA je sve (FOTO)
Foto: Profimedia

SLOMLJENA

SMRT U PORODICI PARIS HILTON: Bio je KRALJ hotelijerstva, njegovo bogatstvo meri se MILIJARDAMA! Poruka starlete RASPLAKALA je sve (FOTO)

Pop kultura -

Baron Hilton, deda najpopularnije starlete Paris Hilton, preminuo je u četvrtak u 91. godini života. Vest o njegovoj smrti objavila je njegova fondacija "Konrad N. Hilton", a uzrok je za sada nepoznat.

Od njega se emotivnim rečima oprostila i Paris Hilton.

foto: Profimedia

- Jako sam tužna zbog smrti svog dede Barona. Bio je legenda, vizionar, pametan, naočit i dobar. Njegov život je bio ispunjen avanturom i dostignućima. Otkako sam bila devojčica ugledala sam se na njega. Vrlo sam zahvalna što sam imala takvog mentora. Uvek sam želela da bude ponosan na mene. U našem poslednjem razgovoru pre nekoliko dana, rekla sam mu da je imao neverovatan uticaj na moj život. Njegov duh, srce i ostavština živeće večno - napisala starleta ispod videa sa fotografijama nje i dede.

Upravo je on bio jedan od najzaslužnijih za širenje njihovog carstva u industriji koju je osnovao njegov otac, Konrad. Imao je samo 19 godina kada se bacio u biznis i tada je kupio kompaniju za distribuciju citrusnog voća u okolini Los Anđelesa. Baron je deda petnaestero unučadi i pradedda četvero praunučadi.

Za vreme njegovog rukovodstva, dinastija Hilton prerasla je u megakorporaciju koja je upravljala hiljadama hotelskih soba, kazino-hotelima i apartmanima. Kompanija je početkom novog veka upravljala sa skoro tri hiljade hotela širom sveta.

Kurir.rs/Večernji.hr/Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track