Najnovije vesti

NIJE BILO NAMEŠTAJA, SVUDA SU BILI RAZBACANI ŠPRICEVI: Neshvaćena srpska glumica pre 11 godina pronađena je MRTVA u svom stanu! Život joj je obeležila TRAGIČNA LJUBAV
Foto: Printscreen/Youtube

GODIŠNJICA SMRTI

NIJE BILO NAMEŠTAJA, SVUDA SU BILI RAZBACANI ŠPRICEVI: Neshvaćena srpska glumica pre 11 godina pronađena je MRTVA u svom stanu! Život joj je obeležila TRAGIČNA LJUBAV

Pop kultura

Sonja Savić, jedna od najtalentovanijih glumica jugoslovenskog i srpskog filma, preminula je 23. septembra 2008. Imala je 47 godina kada je su u njenom stanu u Kursulinoj ulici lekari Hitne pomoći pokušali da je reanimiraju, ali nažalost, nisu uspeli da je spasu. Umrla je od prekomerne doze narkotika.

Komšije glumice koja se po svojim stavovima i načinom života izdvajala iz mase, tvrdili su da u njenom stanu nije bilo nameštaja, da je spavala na dušeku na podu, a svuda okolo su bili razbacani upotrebljeni špricevi.

foto: Printscreen/Youtube

Velika ljubav obeležila je njen život, ali se nažalost završila tragično. Sa svega 15 godina se zaljubila u poznatog džez muzičara Vlajka Lalića i sa njim planirala zajednički život i osnivanje porodice. Njihovi planovi nikada nisu realizovani, zbog prerani smrti muzičara, koji se utopio 1990. godine. O tragediji koja ju je zadesila, Sonja je u jednom intervjuu rekla:

- Dok sam bila mlada, često sam zamišljala kako ću imati brak i porodicu sa čovekom koga beskrajno volim i kome ću se potpuno posvetiti. Imala sam veliku ljubav. Otkako je on otišao iz mog života, kada sam imala dvadeset devet godina, sebe smatram udovicom - bila je izričita Sonja.

foto: Printscreen/Youtube

Iako je imala puno uspeha u karijeri, od početka ju je pratila reputacije čudne i neprilagođene, a ostala je upamćena njena rečenica:

- Ja sam bila srećna kad sam pronašla ljude koji su jednako nesrećni kao ja - izjavila tada Sonja.

U poslednjem intervjuu, dva meseca pre nego što je umrla, Sonja se na stepenicama gradske tvrđave u Nikšiću, podsetila reči svoje bake koja joj je uvek govorila da se u ljudskim očima sve može pročitati. U njenim očima tada se ocrtavala tuga i samoća.

foto: Printscreen YouTube

- Ima još jedna bakina izreka koje se često setim – žagre ti se oči. Danas bi mnogim generacijama, kada prođe ponoć, mogli to da kažemo. A njima oči žagre od ko zna čega, a to nije dobro ni za njih ni za porodicu. Izgleda da je samoća cena moje slobode - rekla je tada glumica, a nakon samo dva meseca zauvek je sklopila oči.

Da je danas živa, Sonja bi 15. septembra napunila 57 godina (rođena je 1961. u Čačku), a njena baština glumačkih remek-dela ostvarenih u oko 60 filmova i TV serija sigurno bi bila bogatija.

Njena poslednja želja bila je da bude sahranjena u rodnoj Donjoj Grbavici kod Čačka.

foto: Printscreen YouTube

Kurir.rs/Foto: Printscreen/youtube

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...