GLUMICA JOVANA STOJILJKOVIĆ O SERIJI I FILMU JUŽNI VETAR: Sin (4) Nade Macanković biće nova zvezda!
Foto: Marina Lopičić

IZAZOV

GLUMICA JOVANA STOJILJKOVIĆ O SERIJI I FILMU JUŽNI VETAR: Sin (4) Nade Macanković biće nova zvezda!

Pop kultura -

Zanimljivo Mlada glumica se prvi put oprobala u ulozi roditelja, a kako kaže, snimanje joj je obeležio mali Milutin, naslednik njene koleginice i slavnog odbojkaša Bojana Janića

Pre nekoliko dana završeno je snimanje serije „Južni vetar“, a u nastavku publika će se zaljubiti u Maraševog sina, koga igra mladi glumac Milutin Janić (4), inače sin glumice Nade Macanković i odbojkaša Bojana Janića.

Mali Mićko je najviše scena snimao s filmskom majkom Jovanom Stojiljković, kao i ocem, koga tumači Miloš Biković, a glumica za Kurir otkriva kako je dečak dobio ulogu i kako se snašao ispred kamere.

- Mnogo dece je bilo na kastingu, a u uži krug je ušlo pet dečaka. Nije bilo protekcije. Mićko je zaista bio najbolji na kastingu. Kad je dobio ulogu, saznala sam da je sin moje koleginice - kaže za Kurir Jovana Stojiljković.

Mlada glumica objašnjava da je Milutin jednostavno bio pravi izbor.

- On na najbolji način shvata glumu i igru u kadru. Bili smo skoro u svakom kadru zajedno. Snimanje „Južnog vetra“ mi je obeležilo druženje s njim. Imala sam odgovornost da za njega sve ovo bude dovoljno zabavno i rasterećujuće, a opet smo imali i neke teške glumačke zadatke - objašnjava Jovana, koja zbog obaveza, kako kaže, nije uvek stizala da nauči ceo tekst.

- Mićko je uvek dolazio spreman. On je gotovo profesionalni glumac, a ima samo četiri godine.

foto: Dragan Kadić

I Jovana Stojiljković je prvu ulogu kao dete dobila u novogodišnjem filmu RTS.

- „Malog položajnika“ sam snimala sa 11 godina. Film sam tada doživela kao nešto veoma veliko. Imala sam veliku odgovornost, a snimanje pamtim kao ostvarenje svog sna. Roditelje su mi igrali tek svršeni studenti Hristina Popović i Stefan Kapičić. Svaki put kad se sretnemo, kažu mi da sam puno porasla i drago im je što se bavim glumom - otkriva Stojiljkovićeva.

Jovana ističe da ekipu tokom jeseni čeka snimanje drugog dela filma „Južni vetar“, a gledaćemo je i u „Senkama nad Balkanom“.

- Prvu epizodu sam gledala u Sarajevu. Bila sam član žirija, pa sam trčala s projekcije jednog filma na „Senke“. Bilo mi je drago što i ja imam svoju premijeru na tako velikom festivalu - zaključuje glumica.

Popularni krimi-triler gledalo je gotovo milion ljudi, a seriju će dopuniti novi glumci, među kojima i Vuk Kostić, Miodrag Dragičević, Miki Manojlović...

Reditelj zadovoljan SVE JE SADA LAGANO

Poslednjeg dana snimanja „Južnog vetra“ reditelj Miloš Avramović rekao je da mu, posle velikog uspeha filma, nije bilo teško da priči da televizijski život.

- Prvi deo je bio najteži, ovo sada je sve lagano, mi smo uigrani, znamo se svi odlično, znamo šta radimo, glumci vladaju ulogama, samo se nadopunjujemo i razvijamo to u najboljem mogućem pravcu - poručio je Avramović.

(Kurir.rs / Ljubomir Radanov / Foto: Marina Lopičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track