VELIKE PROMENE U BDP: Pet premijera i novi festival
Foto: Dragana Udovičić

BOLJI DANI

VELIKE PROMENE U BDP: Pet premijera i novi festival

Pop kultura -

Mala scena će promeniti ime u „Predrag Pepi Laković“, a velika će se zvati „Olivera i Rade Marković“, kaže Jug Radivojević

Beogradsko dramsko pozorište, kako je najavio na druženju s medijima v. d. direktora BDP Jug Radivojević, do kraja godine imaće pet premijera.

Prva, „Sumrak bogova“, u režiji Jagoša Markovića, zakazana je za 1. oktobar na Novoj sceni, koja menja ime u Mala scena „Predrag Pepi Laković“.

- Pepi Laković je tri decenije bio član našeg pozorišta. Naša velika scena će od 9. oktobra dobiti ime Olivere i Radeta Markovića po doajenima našeg pozorišta. Gledaćemo te večeri „Ko se boji Virdžinije Vulf“ u režiji Lenke Udovički - kaže Radivojević.

U novembru su takođe dve premijere: „Plastelin“ u režiji Marka Torlakovića i „Fine mrtve d(j)evojke“ u režiji Patrika Lazića. Festival regionalnih gradskih teatara, čiji je osnivač BDP, počeće 1. decembra premijerom drame „Liliom“, u režiji Ane Tomović.

Radivojević najavljuje „ojačavanje“ ansambla mladim glumcima.

- Miloš Biković je postao naš stalni član i cilj nam je da okupljamo najbolje mlade glumce. Andrija Kuzmanović će takođe postati stalni član našeg ansambla. Tri mlade glumice Isidora Simijonović, Vanja Nenadić i Iva Ilinčić takođe će ući u naš ansambl - kaže reditelj.

(Kurir.rs / Foto:Dragana Udovičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track