NEZAPAMĆENO, APLAUZ DŽOKERU TRAJAO 8 MINUTA! Ovako su ga dočekali u Veneciji, a već se sumnja da će pokupiti sve OSKARE! (VIDEO)
Foto: Profimedia

FANTAZIJA

NEZAPAMĆENO, APLAUZ DŽOKERU TRAJAO 8 MINUTA! Ovako su ga dočekali u Veneciji, a već se sumnja da će pokupiti sve OSKARE! (VIDEO)

Pop kultura -

Svetska premijera novog "Džokera" sa Hoakinom Finiksom u glavnoj ulozi propraćena je 8-minutnim ovacijama na Filmskom festivalu u Veneciji.

Priča prati proces nastajanja najmračnijeg kriminalca sa najboljim smislom za humor - Džokera. Scenario i režiju potpisuje Tod Filips, poznat po komedijama "Mamurluk u Las Vegasu" i "Stara škola".

foto: Profimedia

"Filmovi poput "Razjarenog bika" i "Taksiste" su bili veliki izvor inspiracije za davanje novog života liku Džokera. Smatrali smo da će to biti osvežavajući pristup ovom žanru, mada je isprva bilo teško ubediti DC, a kasnije i snimiti. Nismo odustajali, jer je zamisao bila zaista posebna", izjavio je režiser na festivalu u Veneciji.

Pored Haokina, u filmu uloge tumače i Zazi Bitz i Robert de Niro.

Artur (Džoker) živi sa majkom i radi kao klovn, sa snovima o tome da bude stand up komičar, ali i vrlo krhkim mentalnim zdravljem. On takođe sanja i o ljubavi sa samohranom majkom Sofi, koju glumi Zazi.

Od 4. oktobra Džokera možemo da gledamo i u domaćim bioskopima, pa više ne moramo da budemo znatiželjni i u iščekivanju.

Kurir.rs/Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja