Najnovije vesti

PRE 8 GODINA UMRO JE STIV DŽOBS, GENIJE ČIJE ZDRAVLJE NIJE MOGLO DA SE KUPI BOGATSTVOM: Iz bolničke postelje izgovorio je POSLEDNJE REČI koje bi trebalo SVI da čuju (VIDEO)
Foto: Profimedia

O SMISLU ŽIVOTA

PRE 8 GODINA UMRO JE STIV DŽOBS, GENIJE ČIJE ZDRAVLJE NIJE MOGLO DA SE KUPI BOGATSTVOM: Iz bolničke postelje izgovorio je POSLEDNJE REČI koje bi trebalo SVI da čuju (VIDEO)

Pop kultura

Stiv Džobs, jedna od vodećih ličnosti u industriji računara i zabave, preminuo je pre 8 godina od retke vrste tumora pankreasa, u 56. godini života.

Mnogi njegovi govori, ostaće zauvek upamćeni, a poslednje reči jednog od najbogatijih ljudi na svetu, mnogima mogu služiti kao vodič kroz život.

"Ja sam dostigao vrhunac uspeha u poslovnom svetu. U očima drugih, moj život je oličenje uspeha. Međutim, osim posla, imao sam malo radosti. Na kraju, bogatstvo je samo činjenica života na koju sam navikao. U ovom trenutku, dok ležim u bolničkom krevetu i prisećam se celog svog života, shvatam da su sva priznanja i bogatstva koje sam uzeo sa toliko ponosa izbledela i postala beznačajna pred licem predstojeće smrti.

foto: Profimedia

U tami, dok gledam u zelena svetla mašine za održavanje života i slušam zujanje mehaničkih zvukova, ja osećam dah Boga smrti koji mi se približava. Sada znam, da kad steknemo dovoljno bogatstva za čitav naš život, treba da tragamo za drugim stvarima koje nisu vezane za bogatstvo…

To bi trebalo da bude nešto mnogo važnije: Možda međuljudski odnosi, možda umetnost, možda san iz mlađih dana… Konstantno traganje za bogatstvom će samo preokrenuti osobu u uvrnuto biće, poput mene. Bog nam je dao čula da osetimo ljubav u svačijem srcu, a ne iluzije koje nam donosi bogatstvo.

Bogatstvo koje sam osvojio u životu ne mogu poneti sa sobom. Ono što mogu poneti su samo uspomene kao rezultat ljubavi. To je pravo bogatstvo koje će vas pratiti, biti uz vas, dati vam snagu i osvetliti put da idete naprijed. Ljubav može putovati hiljadu kilometara. Život nema ograničenja. Idite gde želite. Dostignite visine koje želite da dostignete. Sve je u vašem srcu i u vašim rukama.

foto: Profimedia

Koji krevet je najskuplji na svetu? – “Bolnički krevet”.

Možete zaposliti nekoga da vozi auto za vas, da vam zaradi novac, ali ne možete imati nekoga da nosi bolest za vas. Materijalne stvari koje se izgube mogu se pronaći. Ali postoji jedna stvar koja se ne može nikada pronaći kada se izgubi, a to je – “ŽIVOT”. Kada osoba ide u operacionu salu, ona shvati da postoji jedna knjiga koju tek treba završiti sa čitanjem – “KNJIGA ZDRAVOG ŽIVOTA”. U kojoj god fazi života da se nalazite, vremenom će doći dan kada ćete morati da se suočite s time da se zavese spuštaju.

foto: Profimedia

Čuvaj ljubav za svoju porodicu, ljubavnu vezu, ljubav za svoje prijatelje…

Tretiraj sebe dobro. Čuvaj druge."

Podsetimo se i jednog od najpoznatijih govora Stiva Džobsa, koji je održa 2005. godine na univerzitetu Stenford. 

Kurir.rs/Foto: Profimedia

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...