OČAJNA DOMAĆICA IDE U ZATVOR?! Zbog počinjenog zločina, glumica bi trebalo da provede 8 godina iza REŠETAKA! Kazna je DRASTIČNO MANJA i svi su BESNI (FOTO)
Foto: Profimedia

PRIVILEGIJE?

OČAJNA DOMAĆICA IDE U ZATVOR?! Zbog počinjenog zločina, glumica bi trebalo da provede 8 godina iza REŠETAKA! Kazna je DRASTIČNO MANJA i svi su BESNI (FOTO)

Pop kultura -

Glumica Felisiti Hofman koja u seriji "Očajne domaćice" tumačila lik Linet Skavo, optužena je 12. marta 2019. godine od strane FBI-a da je koristila svoj položaj i novac kako bi obezbedila detetu lagodan upis na fakultet.

Naime, Felisiti Hofman je izdvoijla više od 2 miliona dolara za upis svog deteta, a ona nije jedina. Umesto osam godina zatvora koliko je propisano zakonom Felisiti je osuđena na 14 dana zatvora i odlukom suda potrebno je da uplati 15.000 dolara humanitarnoj organizaciji.

foto: Profimedia

U periodu od 2011. do 2018. godine 33 roditelja su optužena za potplaćivanje organizacije za fakultetske malverzacije kako bi upisali decu, bez obzira na loše rezultate na prijemnom.

Nakon što je Felisiti osuđena, američka javnost se ne stišava, a ceo slučaj nazivaju "belom privilegijom". U pitanju je fraza kojom se etiketiraju poznati i uticajni ljudi jer su u mogućnosti da prekrše zakon i da prođu sa minimalnim posledicama.

foto: Profimedia

Čak je i glumac i Felisitin kolega iz serije Rikardo Čavira, nazvao čitavu dramu sa bivšom prijateljicom "belom privilegijom".

"Ovo je prekršaj koji je vredan osam godina zatvora, tako da znam o čemu pričam. Odgovornost i poštenje ne znači ništa ovakvim ljudima", napisao je Rikardo na Tviteru i podelio članak o konačnoj presudi Felisti Hofman.

Sa druge strane glumica Eva Longorija je podržala Felisiti Hofman neposredno pre suđenja.

Opisala ju je kao dobrog prijatelja koja joj je poželela dobrodošlicu na snimanju serije 2004. godine i da ju Felisiti zaštitila kad je bila ugnjetavana i mobingovana u radnom okruženju.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Deadline.com/Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track