FILM SRĐANA DRAGOJEVIĆA U NOVOM RUHU: Nemci digitalizuju Lepa sela, lepo gore!
Foto: PrintScreen

Lepo

FILM SRĐANA DRAGOJEVIĆA U NOVOM RUHU: Nemci digitalizuju Lepa sela, lepo gore!

Pop kultura -

Film Srđana Dragojevića snimljen je prema istinitom događaju, kada je sedam srpskih vojnika Drinskog korpusa bilo devet dana okruženo u tunelu Brodar u septembru 1992. godine

Reditelj Srđan Dragojević objavio je na svom Tviter profilu lepu vest da će njegov kultni film iz 1996. „Lepa sela, lepo gore“ biti spasen od daljeg propadanja!

- Javio mi je nemački distributer da su počeli čisćenje i digitalizaciju negativa „Lepih sela“, kupivši prava od Kanal plusa. Radujem se da vidim kako je film izgledao nekada na novim filmskim kopijama.

foto: Pritnscreen

Sad ovi naši i ne moraju da ga digitalizuju, mogu i da ga skinu s liste čekanja - napisao je Dragojević i odmah izazvao lavinu pozitivnih komentara njegovih pratilaca, koji su se složili da su „Lepa sela, lepo gore“ jedan od najboljih i najpotresnijih ostvarenja svih vremena i da je apsolutno zaslužio da se sačuva od propadanja.

Film Srđana Dragojevića snimljen je prema istinitom događaju, kada je sedam srpskih vojnika Drinskog korpusa bilo devet dana okruženo u tunelu Brodar u septembru 1992. godine.

foto: Printscreen YT

(Kurir.rs / M. C. / Foto:Printskrin)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja