VODITELJKA PRVI PUT POKAZALA FOTOGRAFIJE LICA NAKON NAPADA KISELINOM: Dečko ju je silovao i tukao satima, a onda poslao prijatelja da je UNIŠTI (UZNEMIRUJUĆI FOTO)
Foto: Profimedia, Instagram

JEZIVO

VODITELJKA PRVI PUT POKAZALA FOTOGRAFIJE LICA NAKON NAPADA KISELINOM: Dečko ju je silovao i tukao satima, a onda poslao prijatelja da je UNIŠTI (UZNEMIRUJUĆI FOTO)

Pop kultura -

Britanskoj voditeljki i manekenki Kejti Pajper (35), 2008. godine dečko je sipao kiselinu u lice. Zbog ovog monstruoznog čina Kejti oslepela na jedno oko, dok je lice uspela donekle da koriguje plastičnim operacijama.

Inače, Kejtin dečko Deni Linč je unajmio Stefana Silvestrija da sipa Kejti sumpornu kiselinu u lice.

Voditeljka se godinu i po dana skrivala od očiju javnosti, ali je onda odlučila da istupi zbog svih zlostavljanih žena koje su preživele teror.

Sada je po prvi put objavila fotografiju na Instagramu, na kojoj s vidi kakp je izgledalo njeno lice samo nekoliko dana nakon napada.

- Sećam se vremena kada nikoga nisam želela da vidim i kada nisam želela da me bilo ko gleda. Sećam se kada sam se plašila ljudi, posebno muškaraca. Tada sam se plašila celog sveta. Sećam se da je tada razgovor o ovoj traumi koju sam preživela bila gotovo nemoguća. Danas na Dan mentalnog zdravlja moj prvi sastanak je sa mojim terapeutom. Još uvek idem na razgovore, jako mi pomažu i spospobna sam da pričam o ovome, napisala je ova hrabra žena.

Podsetimo, Kejti je bila na samom početku manekenke karijere kada je doživela napad. Prvo je osvojila titulu misice Vinčestera, a onda je počela da se zanima za poziciju voditeljke. Ubrzo zatim je upoznala Linča, sa kojim je započela ljubavnu vezu.

Posle samo dve nedeje zabavljanja Linč ju je silovao i zlostavljao osam sati, a zatim poslao prijatelja da je zalije kiselinom. Poremećeni bivši dečko dobio je doživotnu kaznu s tim da mora da "odleži" minimalno 16 godina. Njegov prijatelj Stefan Silvestre, takođe je dobio doživotni zatvor.

Kejti je zbog svog pozitivnog stava, osvojila srca ljudi širom sveta. O svom tragičnom iskustvu napisala je tri knjige, a 2011. godine proglašena je ženom godine.

Kurir.rs/ Foto: Profimedia/Printscreen/Instagram

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja