Najnovije vesti

HRVATSKI GLUMAC STOLICOM GAĐAO BALETANE POSLE PREDSTAVE?! Incident u HNK, a ovo je RAZLOG (FOTO)
Foto: Printscree/Youtube

SKANDAL

HRVATSKI GLUMAC STOLICOM GAĐAO BALETANE POSLE PREDSTAVE?! Incident u HNK, a ovo je RAZLOG (FOTO)

Pop kultura

U subotu uveče nakon završetka plesne predstave Metropolis, glumac Milan Pleština u kafiću Hrvatskog narodnog kazališta verbalno je i fizički napao baletane, inače strane državljanje, a potom na njih bacio stolicu. Ovaj nemili događaj odmah je pokrenuo lavinu komentara i "priča iz pouzdanih izvora".

Dubravka Vrgoč koja je za incident saznala tek u ponedjeljak, rekla je:

- O incidentu u kantini HNK u Zagrebu, koji se dogodio u subotu 12. 10. nakon izvedbe baletske predstave „Metropolis“, saznali smo od baleetana. Kako niko od prisutnih nije prijavio policiji, nismo dobili ni zapisnik, već smo u ponedjeljak 14. 10. primili prijave o tom događaju - piše u njenoj izjavi za medije, a isto je potvrdila i za Večernji.

foto: Printscreen/youtube

- Tokom razgovara sa svim učesnicima tog incidentna, glumac Milan Pleština se izvinio kolegama baletnim umetnicima koji su izvinjenje prihvatili. Takav incident biće sankcioniran prema pravilniku HNK - rekla je i dodala.

- Ne bih se sejala na tu temu i to bi bilo krajnje bezobrazno - komentarisala je navod na koji je naišla na jednom portalu koji tvrdi da je telefonski razgovor o incidentu završila smejući se.

- To je zaista zadnja stvar koju bih uradila u toj situaciji. To je jako ružno - ponovila je kroz kritiku Vrgoč.

Glumac se na službenu izjavu nadovezao pisanim izvinjenjem.

- Najiskrenije se izvinjavam kolegama plesačima u bifeu HNK. Ja sam pogrešno i preterano reagovao na jednu situaciju i rekao nešto loše i uvredljivo. Jako mi je žao zbog toga ali bilo je u afektu. Inače ljude iz drugih država u našem teatru smatram dobrodošlim jer verujem u humanizam nezaobilaznim - kazao je Milan. 

Kurir.rs/Večernji.hr/Foto: Printscreen/youtube

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...