BEOGRAD SE ODUŽIO LEGENDAMA! Zvezdana staza na Slaviji kao čuvena u Holivudu! (FOTO)
Foto: Promo

lepše je sa kulturom

BEOGRAD SE ODUŽIO LEGENDAMA! Zvezdana staza na Slaviji kao čuvena u Holivudu! (FOTO)

Pop kultura -

U čast glumačkih legendi jugoslovenske i srpske kinematografije, beogradski trg Slavija, po uzoru na Holivud, ima svoju zvezdanu stazu.

Petnaest slavnih imena, među kojima su Bata Živojinović, Danilo Bata Stojković, Ružica Sokić, Dragan Nikolić, Milena Dravić, Sonja Savić, Bora Todorović, Mira Stupica "sijaju" na jednom od centralnih prestoničkih platoa.

Jedan od naših najstarijih glumaca Vlasta Velisavljević je i "obišao" svoju zvezdu.

"Dirnut sam ovim divnim gestom i obeležjem koje sam dobio baš u kraju u kojem sam odrastao. Rođen sam u Beogradskoj ulici, a ceo vek sam proveo u obližnjem Jugoslovenskom dramskom pozorištu", rekao je slavni Vlasta.

foto: Promo

Na drugom delu platoa nalazi se Trg ljubavi, posvećen glumačkom i ljubavnom paru - Mileni Dravić i Draganu Nikoliću. Okruženi metalnim srcima, zagrljeni, skoro u prirodnoj veličini čekaju zaljubljene sugrađane i goste Beograda da na ljubičastu konstrukciju okače ključ ili katanac kao simbol večne ljubavi.

foto: Promo

Na trgu je postavljen i autobus izbrendiran licima naše kinematografije kao i zid replika, na kojem će posetioci pisati svoje komentare i one rečenice po kojima pamte svoje omiljene junake.

foto: Promo

Nema sumnje da će Trg glumačkih legendi postati nova turistička atrakcija Beograda.

Kurir.rs/ Novosti/ Foto: Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja