Najnovije vesti

RODILA BLIZNAKINJE, PA SE VRATILA NA SCENU: Sara Vujošević, majka četvoro dece, izvela Muziku ljubavi u Moskvi!
Foto: Promo

VELELEPNI KONCERT

RODILA BLIZNAKINJE, PA SE VRATILA NA SCENU: Sara Vujošević, majka četvoro dece, izvela Muziku ljubavi u Moskvi!

Pop kultura

Sara Vujošević nastavlja seriju nastupa koji je do kraja godine čekaju u Moskvi.

 

foto: Promo

Nakon kratke pauze, koju je pravila iz opravdanih razloga - rađanja bliznakinja, majka četvoro dece nastupila je 17. oktobra u Moskvi, u Ruskom Nacionalnom muzeju muzike, u sali pod nazivom “Muzički antikviteti”, sa celovečernjim repertoarom dela kompozitora S. Manjuške, “oca nacionalne poljske opere” i dela poznatog ruskog kompozitora A.N. Verstovskog - glavnog rivala i savremenika čuvenog kompozitora M. Glinke.

 

foto: Promo

Koncert je bio inspirisan stihovima poznatih svetskih pesnika, kojima muzika daje posebnu čar i nosio je naziv “Muzika ljubavi”.

 

foto: Promo

Pored crnogorske dive, soprana raskošnog glasa i prekrasne vokalne tehnike Sare Vujošević, nastupio je i njen kolega i najbolji prijatelj, bariton iz Rusije, Dmitrij Grinih.

 

foto: Promo

Za klavirom - antikvitetom, koji je bio vlasništvo velikog ruskog umetnika Nikolaja Petrova, svirala je poznata moskovska pijanistkinja, profesorica Ruske Akademije Muzike “Gnjesinih”, Marina Belašuk.

 

foto: Promo

Pomenuti solisti su nastupali u okviru praznovanja rusko-poljskih kulturnih i muzičkih spona, u čast 220 godina od rodjenja Alekseja Verstovskog i 200 godina od rodjenja Stanislava Manjuške, a u organizaciji Ministarstva kulture Ruske federacije.

 

foto: Promo

U ulozi dr muzikologije, Sara Vujošević je 16. oktobra, izmedju ostalog, uspešno nastupila kao predavač glavnog panela, u okviru tradicionalne 21. Medjunarodne naučne konferencije u Moskvi, koja nosi naziv: “Kulturni identitet kao spona slovenskih naroda: tradicije, inovacije, perspektive”.

 

Inače, prelepa Sara Vujošević je pre par meseci donela na svet dve devojcice i sada je ponosna mama četvoro dece. Ovim putem upućujemo čestitke divnoj umetnici!

 

 

(G. A. / Foto:Promo)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...