RADETU ŠERBEDŽIJI ZORANOV BRK: Uz Gagin čamac, sada imam još jednu veliku nagradu
Foto: Promo

Očekivano

RADETU ŠERBEDŽIJI ZORANOV BRK: Uz Gagin čamac, sada imam još jednu veliku nagradu

Pop kultura -

Zasluženo Glumac osvojio dva priznanja - za pozorište Ulisis i sjajnu ulogu Džordža u predstavi „Ko se boji Virdžinije Vulf“

U Zaječaru je nastavljen 28. pozorišni festival Dani Zorana Radmilovića. U prepunoj sali teatra druge večeri izvedena je predstava „Ko se boji Virdžinije Vulf“, koprodukcija Ulisis teatra iz Zagreba i Beogradskog dramskog pozorišta.

Publika je frenetičnim aplauzom nagradila glumce, posebno barda eks-ju glumišta Radeta Šerbedžiju u ulozi Džordža, za koju je očekivano dobio Zoranov brk, ali i statuetu Zorana Radmilovića za pozorište u kome nastaju ovako sjajne predstave, koju mu je uručio gradonačelnik Zaječara Boško Ničić.

Male forme

- Uz čamac Gage Nikolića, sada uz sebe imam još jednog svog velikog prijatelja, da zajedno plovimo ka nekim novim visinama - kazao je Šerbedžija zahvaljujući na poklonu.

U ovom čitanju drame autora Edvarda Olbija, a koju rediteljski potpisuje Lenka Udovički, u ulozi Marte je Katarina Bistrović Darvaš, glumica Zagrebačkog kazališta mladih. Mlađi bračni par igraju Milan Marić i Romina Tonković. Njih četvoro su izuzetno uverljivo oživeli nezadovoljstvo, razočarenje, zlobu, pakost u bračnim odnosima. Briljirao je Šerbedžija demonstrirajući raskoš glumačkog talenta i lako, na ciničan i duhovit način, odigrao sve nijanse nezadovoljstva zarobljenika u lošem braku.

Paralelno sa glavnim programom otvoren je 2. Festival malih pozorišnih formi. Prva je na scenu izašla Mia Begović, čija je monodrama „Sve što sam prešutjela“ priča o njenom životu i sestri Eni. Komad je pun samoironije i istine i prožimaju ga situacije iz života, ima i bolnih trenutaka o smrti njene sestre. Tek po gledanju ove predstave, menja se uvreženo uverenje da je umetnički život glamurozan, budući da publika postaje svesna da je glumački hleb težak, gorak i naporan.

Mia i Tanja

foto: Printskrin

- Glumac ne postoji bez publike, bitna je i kritika, ali je publika ono što nas drži. Ovu monodramu sam puno puta igrala, ali je uvek iznova drugačija i zahteva mnogo koncentracije. Što sam starija, imam veću odgovornost, jer publika s punim pravom očekuje više od vas - kazala je Mia Begović.

U konkurenciji za nagradu „Zoran Radmilović“ je i Tanja Bošković, koja je prve večeri osvojila Zoranov brk.

(Kurir.rs / Foto:Promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track