GORAN MARKOVIĆ POTPISIVAO "BEOGRADSKI TRIO": Pomoću knjige sam preživeo vojsku!
Foto: Zorana Jevtić

Sajam knjiga

GORAN MARKOVIĆ POTPISIVAO "BEOGRADSKI TRIO": Pomoću knjige sam preživeo vojsku!

Pop kultura -

Reditelj i pisac Goran Marković potpisivao je svoju knjigu "Beogradski trio" na Sajmu knjiga.

"Srećan sam što ovog puta na Sajmu imam svoju knjigu, i to knjigu koja je za vrlo kratko vreme doživela svoje peto izdanje, što je za mene iznenađenje. Stalno srećem ljude koji su je pročitali, pa je sad nose drugima na poklon. Drago mi je što knjiga na Sajmu nije počela svoj život, nego što ovde doživljava vrhunac", rekao je poznati reditelj i objasnio zašto su za njega knjige i Sajam važni.

"Iz kog god razloga da dođu na Sajam, ljudi ipak ponesu kući neke knjige, verovatno ih pročitaju i postaju čitaoci. U ovom digitalnom vremenu imati knjigu u ruci je promena osećaja svakodnevice. U vojsci sam bio u gardi mitraljezaca i razmišljao o najgorem kad mi je jedan Beograđanin rekao: „Uzmi džepno izdanje, jer staje u džep uniforme, i tako stalno nosi knjigu i beži iz ovog sveta.“ I ja sam stvarno imao knjižice koje sam čitao u toku marša. Za 40 kilometara pročitam jednu knjigu", kazao je Marković.

Tradicionalni Školski dan održava se danas i biće ulepšan dečjim čitalačkim časom, tokom kog će učenici osnovnih škola govoriti stihove i bajke Dobrice Erića i Grozdane Olujić, nakon čega će najmlađim posetiocima Ljubivoje Ršumović predstaviti svoju Akademiju „Saradnici Sunca“, da bi se druženje završilo velikom strip radionicom koju će voditi strip autor i pedagog Marko Stojanović.

Kurir.rs/Foto: Zorana Jevtić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track