ZAVRŠEN POZORIŠNI FESTIVAL U ZAJEČARU: Šerbedžiji nagrada Zoran Radmilović
Foto: Ana Paunković

Svečano

ZAVRŠEN POZORIŠNI FESTIVAL U ZAJEČARU: Šerbedžiji nagrada Zoran Radmilović

Pop kultura -

Najbolji glumac 28. Zoranovih dana je Rade Šerbedžija, najbolja predstava po izboru publike „Sjećaš li se Doli Bel“, a priznanje za vizuelni identitet „Krstomir Milovanović“ dodeljeno je predstavi „Ko se boji Virdžinije Vulf“.

Žiri kojim je predsedavao Nebojša Bradić doneo je juče odluku da za najbolje glumačko ostvarenje nagradi Šerbedžiju za ulogu Džordža u predstavi „Ko se boji Virdžinije Vulf“, po tekstu Edvarda Olbija, u režiji Lenke Udovički i produkciji Kazališta Julisiz iz Zagreba i Beogradskog dramskog pozorišta.

foto: Printskrin

- Virtuozna i suptilna, pročišćena do suštine, glumačka igra Radeta Šerbedžije duboko promišlja društvo i svet u kome živimo i umiremo - piše u obrazloženju.

Publika je i tokom izvođenja frenetičnim aplauzom nagradila barda nekadašnjeg jugoslovenskog glumišta, kome je tada pripao i Zoranov brk.

- Uz čamac Gage Nikolića, sada uz sebe imam još jednog svog velikog prijatelja, da zajedno plovimo ka nekim novim visinama - kazao je Šerbedžija zahvaljujući na poklonu, a sada je osvojio i glavnu nagradu festivala.

Najbolja predstava po izboru publike sa prosečnom ocenom 9,54 jeste predstava „Sjećaš li se Doli Bel“ Abdulaha Sidrana, u režiji Kokana Mladenovića i u izvođenju ansambla Kamernog teatra 55 iz Sarajeva.

U Zaječaru je u pratećem programu održan drugi Festival malih pozorišnih formi, a žiri je jednoglasno doneo odluku da za najbolju predstavu proglasi „Krojcerovu sonatu“ u izvođenju Vlada Keroševića.

U čast nagrađenih na zatvaranju su odigrane predstave „Brodolomke“ Kazališta Moruzgva iz Zagreba i „Kod kuće/Kabul“ Narodnog pozorišta, u izvođenju Dušanke Stojanović Glid.

Andrija Kuzmanović DOBIO ZORANOV BRK

Poslednja takmičarska predstava ovogodišnjih Dana Zorana Radmilovića bila je „Osama - kasaba u Njujorku“ Zvezdara teatra. Ekipa mladih glumaca predvođena Andrijom Kuzmanovićem donela je energiju na scenu i u opravdala rizičnu podelu bez velikih zvezda reditelja Darka Bajića. Andriji je očekivano pripao Zoranov brk.

(Kurir.rs / Lj. Radanov / Foto:Ana Paunković)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track