PEVAČICA OBORILA JOŠ JEDAN SVETSKI REKORD: Madona u pozorištu za 310 dolara
Foto: EPA

Neuništiva

PEVAČICA OBORILA JOŠ JEDAN SVETSKI REKORD: Madona u pozorištu za 310 dolara

Pop kultura -

Prosečna cena ulaznica za Madonine nastupe u sklopu turneje „Madam Iks“ je 310 dolara, čime je najpopularnija pevačica oborila novi svetski rekord.

Predviđali joj debakl

Kada je kraljica popa predstavila nekoliko singlova sa aktuelnog albuma i najavila 11. koncertnu turneju, isključivo po pozorištima u Americi i Evropi, kritičari su rekli da je to njen definitivan pad i da više nikada neće moći da vrati staru slavu. I sama Madona je izjavila da ovaj put neće da juri novac, kao ranije kada je zarađivala po 300 i 400 miliona dolara od turneja (MDNA i „Sticky & Sweet Tour“), već da joj je cilj da s publikom uspostavi intiman odnos. Zato je odabrala pozorišta, gde je bina blizu sedišta, a prostor mali, što znatno poboljšava akustiku. Svi su poverovali u te njene reči, dok Bilbord nije objavio prve rezultate koji se tiču zarade od turneje.

Najbolji zabavljač

Prema njihovim pouzdanim procenama, kraljica popa će od ove turneje zaraditi oko 80 miliona dolara, i to za 90 nastupa. Dosad je održala 16 nastupa u operi „BAM Hauard Gilman“, gde je prodala ukupno 30.969 ulaznica, odnosno oko 2.000 po koncertu, a od toga je profitirala sa 9.600.000 dolara. Prostom matematikom dolazi se do zaključka da je prosečna cena karte za Madonine nastupe čak 310 dolara (kreću se u rasponu od 50 do 757 dolara). Ovo je apsolutni rekord, ne samo kada je ona u pitanju već uopšte cela muzička industrija, jer su dosad najskuplje ulaznice (270 dolara) prodavali Bijonse i Džej Zi zajedno.

foto: AP

Posle najnovije objave Bilborda u vezi s Madoninom turnejom, američki portali puni su komentara o tome da je kraljica po ko zna koji put u karijeri pokazala da je neuništiva, najbolji zabavljač svih vremena, ali i najveći prevarant u šoubiznisu.

(Kurir.rs / I. E. / Foto:EPA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track