SENKE NAD BALKANOM PRED PUBLIKOM: Biće pucnjave i  akcije kao u Otpisanima
Foto: Nemanja Nikolić

Konačno

SENKE NAD BALKANOM PRED PUBLIKOM: Biće pucnjave i akcije kao u Otpisanima

Pop kultura -

Šok Scenarista Dejan Stojiljković otkriva da će glumci u seriji više pucati nego kultni likovi Prle i Tihi

Drugi deo „Senki nad Balkanom“, koji se s nestrpljenjem očekuje, počeće s emitovanjem 11. novembra, a kreator serije Dragan Bjelogrlić očekuje da će opravdati poverenje publike.

Visok kvalitet

Ako je suditi prema prvoj epizodi, koja je juče premijerno prikazana medijima, „Senke 2“ zadržale su nivo i kvalitet koji su stekle u prethodnoj sezoni. Ekipa koja je radila na projektu potrudila se da nastavak ima zasebnu radnju, ali će se i sad zasnivati na istorijskim činjenicama. Ono što je jasno jeste da je i drugi deo serije produkcijski urađen na visokom nivou, a Bjela je priznao da mu je ovo bio težak posao.

- „Senke“ su nešto u čemu sam dao celog sebe. To je moj najteži posao u životu. Mnogo mi je bilo stalo, posebno u drugoj sezoni, da ne uradimo ono što je karakteristika našeg mentaliteta, a to je da se opustimo nakon što smo napravili nešto dobro i da uživamo u slavi. „Senke 2“ sam shvatio kao izazov da odemo korak napred - poručio je producent, a zatim pojasnio težinu projekta govoreći o potencijalnom trećem delu.

- „Serija“ je toliko teška da, kada sebi postavim pitanje da li da ponovim čitav taj proces, nisam siguran da ću imati snage - istakao je Inspektor Tane i režiser serije.

Okosnica radnje je priprema za ubistvo kralja Aleksandra Karađorđevića.

foto: Printskrin

- Aleksandru bi verovatno spaslo glavu da je priznao novu vlast u Sovjetskom Savezu. On je bio prva žrtva nacizma - pojasnio je glumac.

Prvi put u Srbiji

Dejan Stojiljković, koji takođe potpisuje „Senke 2“, otkrio je svoj utisak o radnji ove krimi-serije na pitanje Kurira o tome gde je više glava palo - u prvoj ili drugoj sezoni.

- Napisao sam Bjeli poruku da posle „Otpisanih“ nisam gledao seriju u kojoj ima više pucnjave i više akcije, naročito u poslednjih nekoliko epizoda. Oni koji to vole biće zadovoljni, samo ne sečemo glave, više se rokamo - našalio se Stojiljković.

Svi gledaoci u zemlji i inostranstvu moći će prvi put da odjednom pogledaju svih deset epizoda preko internet platforme EON od 8. novembra, bez obzira na to kod kog su internet operatera.

Uspeh PRODALI PRAVA AMERIMA

foto: Nemanja Nikolić

Dragan Bjelogrlić se pohvalio novim uspehom „Senki nad Balkanom“ kada je reč o prodaji serije:

- Prva sezona prikazana je u Rusiji, ne znam da li je počelo prikazivanje u Bugarskoj, Rumuniji i Grčkoj, a prodata je i najvećoj kompaniji za TV kontakte za Severnu i Južnu Ameriku.

(Kurir.rs / Nevena Mijušković / Foto:Nemanja Nikolić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track