HITLEROV MERCEDES U SENKAMA NAD BALKANOM! Proizveden je 1937, a u drugoj sezoni neko će ga provozati do Jatagan male!
Foto: Nemanja Nikolić, Profimedia

hit

HITLEROV MERCEDES U SENKAMA NAD BALKANOM! Proizveden je 1937, a u drugoj sezoni neko će ga provozati do Jatagan male!

Pop kultura -

Na Belom dvoru u petak veče održana je svečana premijera prve epizode druge sezone serije „Senke nad Balkanom“.

foto: Nemanja Nikolić

Crvenim tepihom su prošetali kreator serije Dragan Bjelogrlić, glumci Goran Bogdan, Andrija Kuzmanović, Gordan Kičić, Vesna Trivalić, Jovana Stojiljković, Marija Bergam, Leona Paraminski, Nataša Ninković, Petar Strugar i drugi. Do kraljevskog kompleksa goste je dovezao crni „mercedes 170“, koji je u svom voznom parku imao i Adolf Hitler.

foto: Nemanja Nikolić

Radnja nastavka smeštena je u 1934. godinu i baviće se zaverom koja je prethodila atentatu u Marselju, ali i fragmentima Solunskog procesa. Kralj Aleksandar, prema rečima Bjelogrlića, bio je prva žrtva nacizma, pa ne čudi što se u seriji koristi vozilo vladara Trećeg rajha.

- „Mercedes 137“ je u svom voznom parku imao i Hitler. Proizveden je 1937. godine, a u „Senkama“ dovozi advokata kog igra Goran Sultanović u Jatagan malu. Imao sam priliku i Bjelogrlića da provozam. Njegova restauracija je trajala četiri godine. Drvene je konstrukcije i sve je ručno kucano. Reč je vrlo autentičnom modelu - objasnio je za Kurir Đorđe, vlasnik ovog lepotana.

foto: Nemanja Nikolić

Deo ekipe dovezao se i belim „fordom“.

„Senke nad Balkanom“ zvanično će početi da se prikazuju 11. novembra na TV Nova S, a prvi put gledaoci u Srbiji imaju mogućnost da bindžuju, tj. da celu sezonu i svih 10 epizoda odgledaju unapred, i to preko EON platforme već od 8. novembra.

foto: Printscreen

Andrija u klinču s Natašom

MOLIM TE, BUDI NEŽAN

Pored dobrih automobila, nova sezona „Senki“ donosi i ljubavne zaplete. Andrija Kuzmanović ima ljubavnu scenu sa Natašom Ninković.

- Šta ću ja ako te izgubim? Molim te, samo budi nežan - izgovara Natašin lik u seriji.

foto: Printscreen

Kurir. rs/Lj. Radanov/Foto: Nemanja Nikolić, Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja