NEDA ARNERIĆ PRED PREMIJERU U POZORIŠTANCU PUŽ: Prvi put igram za decu, najiskreniju publiku
Foto: Damir Dervišagić, Promo

Iskrena

NEDA ARNERIĆ PRED PREMIJERU U POZORIŠTANCU PUŽ: Prvi put igram za decu, najiskreniju publiku

Pop kultura -

Akciona bajka: „Aleksa u zemlji čuda“ izuzetan je tekst Branka Kockice. Sigurna sam da će publika biti uhvaćena u priču i da će ćutati gde treba, ali i reagovati kada je potrebno, kaže glumica

U više od pola veka duge karijere Neda Arnerić prvi put će igrati u komadu za decu.

Na poziv Branka Milićevića, glumica je prihvatila da igra u predstavi „Aleksa u zemlji čuda“ Pozorištanca Puž, koji će publika premijerno moći da pogleda od petka do nedelje.

foto: Dragana Udovičić

- Prvi put ću igrati pred decom, kritičnom, osetljivom, ali i iskrenom publikom. „Aleksa u zemlji čuda“ je izuzetan tekst Branka Kockice i kad gledam probe, vidim koliko je predstava lepa. Sigurna sam da će publika biti uhvaćena u priču i da će ćutati gde treba, a reagovati gde je potrebno - kaže Neda.

Ona je trenutno veoma aktivna na pozorišnoj sceni i gostuje širom bivše Jugoslavije s predstavom „Izvinjavamo se, mnogo se izvinjavamo“, a u Beogradskom dramskom pozorištu odigrala je nedavno 200. put komad „Igra parova“.

- Trajati u našem poslu najveća je nagrada. Kolege su divne, slažemo se kao porodica, a to prelazi rampu i to publika oseća - ističe glumica.

foto: Promo

„Aleksa u zemlji čuda“ je akciona, šaljiva bajka. U pitanju je sasvim originalna priča koja nema dodirnih tačaka s poznatom Alisom. Glavno čudo je u tome što je Čudilebon zemlja za proizvodnju bajki. Kralj zemlje čuda ih zapisuje u zlatnu knjigu koja je pramajka svih bajki na zemljinoj kugli. Budući da bajke uče decu osnovnim ljudskim vrednostima, komad pokreće pitanja i daje odgovore o sudbini i smislu života. Radnja komada počinje u Beogradu, danas. Aleksa je slučajni učesnik nagradne TV igre koji upada u paralelni svet čuda, verujući da je u pitanju skrivena kamera. Kad shvati o čemu se radi, već je kasno. Više ne može nazad. U pokušajima da se vrati kući, Aleksa prolazi kroz niz peripetija, uz obavezno zaljubljivanje u princezu. Biva uvučen u dvorske intrige i doveden u situaciju da se opredeljuje, ne znajući ko je dobar, a ko nedobar.

- Zadatak svakog od nas posebno je da budemo sve bolji i bolji. Jedino će tako, jednoga dana, svi ljudi na svetu biti dobri - poručuju autori Branko Kockica.

Nedi će na sceni društvo praviti Nenad Ćirić, Milan Čučilović, Dragana Dabović, Milan Nikitović, Rastko Vujisić, Aleksandar Vujanović i Predrag Filipović.

Neobično

PO CACINOJ ŽELJI IGRA NEDA

Predstavu „Aleksa u zemlji čuda“ je svojevremeno režirala Slobodanka Caca Aleksić i ona će biti prvi naslov u Pužu posle rediteljkinog odlaska s životne i pozorišne scene. Prvi put, po davnašnjoj Cacinoj želji, i Neda Arnerić će se naći na sceni ovog teatra za najmlađe. Puž će ustanoviti i nagradu koja će nositi ime Slobodanke Cace Aleksić.

Kurir.rs/ Ljubomir Radanov Foto: Damir Dervišagić, Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track